Klantportaal   |  Leerplatform

Module Adviserend denken (specialisatieopleiding Milieu)

Opleiding

Deze module is onderdeel van de specialisatieopleiding Milieu, maar kan ook als losse module gevolgd worden.

In het vakgebied van toezichthouder en vergunningverlener kan je te maken krijgen met verschillende gesprekspartners. In een functie bij een overheidsinstantie moet je weten hoe om te gaan met personen met verschillende karakters en gedragingen en op welke manier je met de communicatie hierop in kan spelen (de communicatie het beste ingestoken kan worden)

Module:

Tijdens deze module wordt ingaan op de typen karaktereigenschappen van personen, het herkennen en erkennen daarvan en op welke manier de communicatie een rol speelt en hoe je met je eigen gedrag het gedrag van de ander kan beïnvloeden.

Meerwaarde:

Na het volgen van deze module heb jij:

  • (Een brede) meer kennis van diverse communicatiemogelijkheden;
  • Inzicht in verschillende typen gesprekspartners en hun karakter;
  • Tools om door middel van communicatie en je eigen gedrag het gedrag van de ander te beïnvloeden.
Kosten:

De kosten voor deze module bedragen € 300,00 exclusief BTW. Deze module maakt onderdeel uit van de Specialisatieopleiding Milieu. Zie ook het leaflet over de OK Milieu voor meer informatie.

Doelgroep:

Deze module is geschikt voor medewerkers van gemeenten, provincies en of omgevingsdiensten die in hun werk te maken krijgen met bestuurlijke belangen.

Instroomeisen:

Je beschikt minimaal over een afgeronde MBO-opleiding. Werkervaring bij een overheid is niet noodzakelijk maar heeft de voorkeur.

Lesmethode:

Tijdens de module gaan wij aan de hand van interactie en discussie in op de verschillende vormen van gespreksvoering. Op basis van praktijkvoorbeelden (casussen) oefenen wij deze met je en bespreken wij de verschillende belangen en hoe je hier mee om moeten gaan.

Diploma:

De gehele Specialisatieopleiding Milieu, waar deze module onderdeel van uitmaakt, wordt afgesloten met een examen. Wanneer je deelneemt aan de losse module “Adviserend denken” ontvang je na afronding een bewijs van deelname.

Op verzoek is deze module ook online en in-company af te nemen.

Interesse in deze module?

Schrijf je in via onderstaand aanmeldformulier of neem contact met ons op via 040-2949005 of via opleidingen@omgevingsdienstnederland.nl.

1Persoonlijke gegevens
2Factuurgegevens
3Opleiding

Persoonlijke gegevens

Whitepaper Regionale Energiestrategie

Benieuwd hoe jij samen met Lybrae kunt bouwen aan een duurzame toekomst? Download onze whitepaper en kom erachter!