4 vacatures

Omgevingswet deel 2: Het bevoegd gezag

Omgevingswet
Masterclass
OPLEIDING

Het bevoegd gezag; hoe werkt dat straks?
De masterclass Omgevingswet: het bevoegd gezag en tevens de tweede masterclass van onze serie masterclasses over de nieuwe Omgevingswet die vanaf 1 januari 2022 in werking gaat. Laat je door expert Inge Dijkhuizen, eigenaar van Dijkhuizen – Omgevingstraining, meenemen in deze nieuwe materie.

Het is ook mogelijk om losse masterclasses uit onze reeks masterclasses over de nieuwe omgevingswet te volgen.

Inhoud en resultaat:
Omgevingsspecialist Inge Dijkhuizen, eigenaar van Dijkhuizen omgevings-training neemt je mee in de opbouw van de Omgevingswet en de verschillende instrumenten. Vervolgens ga je aan de slag met een casus waarbij je gaat ontdekken waar je kunt vinden waar de uitzonderingen op de basisregel (gemeente is bevoegd gezag) staan.

Na afloop van deze masterclass

  • Ken je de relevante wet- en regelgeving en weet je hoe de Omgevingswet werkt;
  • Weet je waar de uitzonderingen staan op ten opzichte van het basisprincipe gemeente bevoegd gezag;
  • Weet je hoe per 1 januari 2021 een omgevingsplan eruit kan zien en hoe je als vergunning-verlener of toezichthouder hiermee om moet gaan bij de toetsing van milieubelastende
    activiteiten.

Doelgroep:
Deze cursus is bestemd voor iedereen die te maken krijgt met toezicht op milieubelastende activiteiten of toetsing aan de Omgevingswet voor aanvragen op het gebied van milieubelastende activiteiten, waaronder juristen, vergunningverleners en handhavers milieu.

Overige informatie:
Datum: 7 april 2021
Tijd: 13.00 – 17.00 uur
Locatie: Insulindelaan 111 te Eindhoven (naar aanleiding van de richtlijnen die gesteld worden vanuit de overheid zal tijdig beslist worden of deze masterclass online of fysiek plaatsvindt)
Kosten: € 225,- (excl. BTW)

Over de docent van deze masterclass:
Inge Dijkhuizen heeft als vergunningverlener veel ervaring opgedaan bij de Omgevingsdienst Midden-Holland te Gouda en weet als geen ander hoe de Omgevingswet is opgebouwd. Daarnaast geeft Inge vanuit haar eigen bedrijf Dijkhuizen-Omgevingstraining trainingen op het gebied van vergunningverlening en toezicht van inrichtingen en milieubelastende activiteiten en afvalwater.

Interesse in de masterclass? Schrijf je in!
De masterclass Het bevoegd gezag; hoe werkt dat straks? is onderdeel van onze serie masterclasses over de nieuwe Omgevingswet. Inschrijven voor de volledige serie kan hier!

Inschrijfformulier

1Persoonlijke gegevens
2Opleiding
3Factuurgegevens
4Voorwaarden

Persoonlijke gegevens