Klantportaal   |  Leerplatform

Masterclass Omgevingswet deel 2: Het bevoegd gezag

Opleiding

De masterclass Omgevingswet: het bevoegd gezag en tevens de tweede masterclass van onze serie masterclasses over de nieuwe Omgevingswet die naar verwachting per 1 januari 2023 in werking treedt.. Laat je door expert Inge Dijkhuizen, eigenaar van Dijkhuizen – Omgevingstraining, meenemen in deze nieuwe materie.

Inhoud en resultaat:

Na een korte uitleg over de opbouw van de Omgevingswet en de verschillende instrumenten ga je als deelnemer zelf aan de slag met een casus waarbij je gaat ontdekken waar je kunt vinden waar de uitzonderingen op de basisregel (gemeente is bevoegd gezag) staan.

Na afloop van deze masterclass:
  1. Ken je de relevante wet- en regelgeving en weet je hoe de Omgevingswet werkt;
  2. Weet je waar de uitzonderingen staan op ten opzichte van het basisprincipe gemeente bevoegd gezag;
  3. Weet je hoe per 1 januari 2023 een omgevingsplan eruit kan zien en hoe je als vergunningverlener of toezichthouder hiermee om moet gaan bij de toetsing van milieubelastende activiteiten.
Kosten:

De kosten voor deze masterclass bedragen € 225,00 exclusief BTW.

Doelgroep:

Deze cursus is bestemd voor iedereen die te maken krijgt met toezicht op milieubelastende activiteiten of toetsing aan de Omgevingswet voor aanvragen op het gebied van milieubelastende activiteiten, waaronder juristen, vergunningverleners en handhavers milieu.

Over de docent van deze masterclass:

Inge Dijkhuizen heeft als vergunningverlener veel ervaring opgedaan bij Omgevingsdienst Midden-Holland te Gouda, bij ministerie van EZK en Omgevingsdienst Regio Utrecht. Met haar jarenlange ervaring weet ze als geen ander hoe de Omgevingswet is opgebouwd. Daarnaast geeft Inge vanuit haar eigen bedrijf Dijkhuizen Omgevingstraining trainingen op het gebied van vergunningverlening en toezicht van inrichtingen en milieubelastende activiteiten en afvalwater.

Datum

Nader te bepalen.

Interesse in deze masterclass?

Schrijf je in via onderstaand aanmeldformulier of neem contact met ons op via 040-2949005 of via opleidingen@omgevingsdienstnederland.nl.

Deze masterclass is onderdeel van onze serie masterclasses over de nieuwe Omgevingswet. Inschrijven voor de volledige serie kan hier.

Op verzoek is deze masterclass ook online en in-company af te nemen.

1Persoonlijke gegevens
2Factuurgegevens
3Masterclass/webinar

Persoonlijke gegevens

Whitepaper Regionale Energiestrategie

Benieuwd hoe jij samen met Lybrae kunt bouwen aan een duurzame toekomst? Download onze whitepaper en kom erachter!