Klantportaal   |  Leerplatform

Masterclass Omgevingswet deel 1: Omgevingsplan in de praktijk

Opleiding

De masterclass Omgevingswet: Omgevingsplan in de praktijk en tevens de eerste masterclass van onze serie masterclasses over de nieuwe Omgevingswet die naar verwachting per 1 januari 2023 in werking treedt. Hoe zou na 1 januari een omgevingsplan eruit kunnen zien en hoe moet je als vergunningverlener of toezichthouder hiermee omgaan bij de toetsing van milieubelastende activiteiten? Laat je door expert Inge Dijkhuizen, eigenaar van Dijkhuizen –Omgevingstraining, meenemen in deze nieuwe materie.

Inhoud en resultaat:

Na een korte uitleg over de opbouw van de Omgevingswet en de verschillende instrumenten ga je als deelnemer zelf aan de slag met een casus en een fictief omgevingsplan.

Na afloop van deze masterclass:
  1. Ken je de relevante wet- en regelgeving en weet je hoe de Omgevingswet werkt;
  2. Weet je de relatie tussen BAL/BBL en omgevingsplan.
Kosten:

De kosten voor deze masterclass bedragen € 225,00 exclusief BTW.

Doelgroep:

Deze cursus is bestemd voor iedereen die te maken krijgt met toezicht of toetsing aan omgevingsplannen bij milieubelastende activiteiten, waaronder juristen, vergunningverleners en handhavers milieu, adviesbureaus en medewerkers van bedrijven (milieumanagers en bedrijfsadviseurs).

Over de docent van deze masterclass:

Inge Dijkhuizen heeft als vergunningverlener veel ervaring opgedaan bij Omgevingsdienst Midden-Holland te Gouda, bij ministerie van EZK en Omgevingsdienst Regio Utrecht. Met haar jarenlange ervaring weet ze als geen ander hoe de Omgevingswet is opgebouwd. Daarnaast geeft Inge vanuit haar eigen bedrijf Dijkhuizen Omgevingstraining trainingen op het gebied van vergunningverlening en toezicht van inrichtingen en milieubelastende activiteiten en afvalwater.

Datum

Nader te bepalen

Interesse in deze masterclass?

Schrijf je in via onderstaand aanmeldformulier of neem contact met ons op via 040-2949005 of via opleidingen@omgevingsdienstnederland.nl.

Deze masterclass is onderdeel van onze serie masterclasses over de nieuwe Omgevingswet. Inschrijven voor de volledige serie kan hier

deze masterclass is ook online en in-company af te nemen.

1Persoonlijke gegevens
2Factuurgegevens
3Masterclass/webinar

Persoonlijke gegevens

Whitepaper Regionale Energiestrategie

Benieuwd hoe jij samen met Lybrae kunt bouwen aan een duurzame toekomst? Download onze whitepaper en kom erachter!