Array
(
[000000-1760] => WP_Post Object
(
[ID] => 1760
[post_author] => 1
[post_date] => 2020-09-08 16:24:44
[post_date_gmt] => 2020-09-08 14:24:44
[post_content] => [vc_row][vc_column][vc_column_text]
Opleiding Kernactiviteiten Bouw
Omgevingsdienst Nederland heeft in combinatie met interne en externe experts een achttiendaagse opleiding vormgegeven speciaal voor startende medewerkers bouw, zijnde de Opleiding Kernactiviteiten Bouw (OK Bouw). Het opleidingsprogramma voldoet aan de criteria met betrekking tot de aanvullende opleidingen en aanvullende kennis zoals gesteld in de KwaliteitsCriteria VTH 2.2. voor de deskundigheidsgebieden:
- 1: Casemanager (bouw);
- 2: Vergunningverlening bouwen en ruimtelijke ordening;
- 3: Toezicht en handhaving bouwen en ruimtelijke ordening.
Meerwaarde
De OK bouw opleiding draagt bij aan een brede inzetbaarheid binnen het vakgebied bouw. Naast de vakinhoudelijke modules zoals beschreven in de kwaliteitscriteria wordt ook ingegaan op de soft skills. Het gehele lesprogramma is inhoudelijk extern aan de KC 2.2 getoetst. Na afronding van de OK Bouw voldoe je aan de in de kwaliteitscriteria 2.2 gestelde eisen die gelden voor opleidingen en aanvullende kennis waaronder Abw1 en Abw2.
Gedurende alle modules van de opleiding wordt naast de huidige wetgeving een doorkijk gegeven naar de nieuwe omgevingswet.
Voor wie/instroomeisen
De OK Bouw is ontwikkeld voor (startende) medewerkers met een afgeronde hbo-opleiding Bouw die werkzaam zijn in het vakgebied bouw (casemanagement, vergunningverlening en toezicht) bij gemeenten, provincies of omgevingsdiensten. Vanwege de lesmethode van de OK Bouw, geldt de verplichting dat je binnen het vakgebied (bouw) werkzaam moet zijn. Als je een afwijkende vooropleiding hebt of niet werkzaam bent binnen het vakgebied, dan kun je contact opnemen met Omgevingsdienst Nederland om te bepalen of instroom mogelijk is.
Het gemiddelde slagingspercentage van deze opleiding is 85 tot 90%. Mocht je het examen niet in één keer halen, dan heb je de mogelijkheid tot een herkansing. De kosten voor een herkansing bedragen € 599,00 exclusief btw.
Lesmethode
Voor het opnemen van kennis is de OK Bouw aangesloten bij de 70-20-10 regel. Bij deze lesmethode geldt dat het (informeel) opnemen van kennis voor het grootste deel (70%) plaatsvindt door het zelfstandig uitvoeren van werkzaamheden. Door coaching en feedback wordt 20% van de kennis opgenomen en 10% van de kennis krijg je tijdens een training. De modules van de OK Bouw zijn praktijkgericht opgezet. Tijdens de modules ontstaat een directe koppeling met de praktijk (werkveld) door het gebruik van praktijkcasussen. Omdat het grootste gedeelte van de kennis wordt opgenomen door het zelfstandig toepassen, geldt de verplichting dat deelnemers werkzaam zijn binnen het vakgebied. Dit maakt de lesstof herkenbaar en direct toepasbaar.
Modules
De OK Bouw is opgebouwd uit totaal 19 modules. De modules sluiten aan bij de kennis die in de kwaliteitscriteria beschreven (verplicht gesteld) staan. Klik voor meer informatie op onderstaande modules. De modules zijn:
Kennismodules:
Soft skills:
Per module is een aparte leaflet opgesteld met daarin de leerdoelen en eindtermen. Het is mogelijk om losse modules af te nemen. Deelnemers die de gehele OK Bouw afnemen hebben hierbij voorrang op losse inschrijvingen.
Optioneel: EVP (ervaringsprofiel) traject
Gedurende de opleiding heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een EVP-traject. Hierin ontwikkel je een ervaringsprofiel (EVP), waarmee je via een portfolio aantoont in hoeverre je beschikt over werkervaring, frequentie, basisopleidingen en aanvullende kennis die tot je deskundigheidsgebied behoren. Dit portfolio wordt door het KennisCentrum VTH BV getoetst. Werkgevers kunnen zo jouw kennis en vaardigheden gerichter inzetten binnen de organisatie en zelf krijg je meer inzicht in je eigen kunnen en mogelijkheden op het gebied van je loopbaan. EVP trajecten van het KennisCentrum worden uitgevoerd op basis van de Branchestandaard VTH KwaliteitsCriteria. Deze criteria zijn bedoeld om de uitvoering van vergunningverlening, toezicht en handhaving (de VTH-taken) in het omgevingsrecht te professionaliseren en de kwaliteit te borgen. De geldigheid van de bevindingen in de rapportage die over jou wordt opgesteld is 3 jaar. De kosten voor het EVP traject bedragen € 550,00 exclusief btw.
Wil je je aanmelden voor het EVP-traject? Schrijf je dan eerst in voor de hele opleiding en schrijf je daarna los in voor het EVP-traject. Dit doe je via hetzelfde inschrijfformulier, kies voor het volgen van specifieke modules en vink de betreffende module aan.
Docenten
Voor de OK Bouw zijn meerdere docenten geselecteerd uit het netwerk van Omgevingsdienst Nederland die ieder hun eigen specialisme hebben. Alle docenten komen zelf uit het werkveld, zijn experts in hun vakgebied en herkennen de materie waarmee de jij in de praktijk te maken krijgt.
Locatie
De reguliere OK Bouw wordt gegeven vanuit de vestiging van Omgevingsdienst Nederland te Eindhoven. Online deelname aan deze opleiding is tevens mogelijk. We kunnen de OK Bouw ook in de vorm van een in-company Traineeship op locatie verzorgen.
Meer informatie?
Heb je nog vragen of wil je meer informatie over deze opleiding ontvangen, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 040-2949005 of via het e-mailadres:
opleidingen@omgevingsdienstnederland.nl[/vc_column_text][emptyspace_eye height="small"][vc_column_text]
Inschrijfformulier
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][emptyspace_eye][wpforms id="3840" title="false" description="false"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][emptyspace_eye][lybrae_cta link="url:%2Fcontact|title:Contact||"]
Vragen over deze opleiding?
Neem contact op met Monique, Manager Opleidingen via
06 131 80 822 of
opleidingen@omgevingsdienstnederland.nl
Of neem contact op met onze vestiging in Eindhoven![/lybrae_cta][/vc_column][/vc_row]
[post_title] => Opleiding Kernactiviteiten Bouw
[post_excerpt] =>
[post_status] => publish
[comment_status] => closed
[ping_status] => closed
[post_password] =>
[post_name] => opleiding-okbouw
[to_ping] =>
[pinged] =>
[post_modified] => 2023-08-08 11:44:41
[post_modified_gmt] => 2023-08-08 09:44:41
[post_content_filtered] =>
[post_parent] => 0
[guid] => https://omgevingsdienstnederland.nl/opleiding/afvalstoffen-copy/
[menu_order] => 0
[post_type] => opleiding
[post_mime_type] =>
[comment_count] => 0
[filter] => raw
)
[20231003-2634279] => WP_Post Object
(
[ID] => 2634279
[post_author] => 6
[post_date] => 2023-07-05 15:40:41
[post_date_gmt] => 2023-07-05 13:40:41
[post_content] => [vc_row][vc_column][vc_column_text]
Traineeship Ruimtelijke Ontwikkeling
Een goede start van je Ruimtelijke Ontwikkeling carrière begint bij Omgevingsdienst Nederland. Met ons gecertificeerde traineeship Ruimtelijke Ontwikkeling geef je jouw carrière een vliegende start. Als trainee bij Omgevingsdienst Nederland draai je vanaf dag één mee in de praktijk en ga je aan de slag met complexe vraagstukken en projecten. Werken bij Omgevingsdienst Nederland doe je niet alleen, maar samen met een team ervaren vakspecialisten die graag met je sparren en hun kennis en kunde met je delen.
Zo ervaar je de verschillende facetten van het vakgebied en kom je erachter waar je talenten liggen en waar je voldoening uit haalt. We vinden het belangrijk dat je plezier beleeft in je werk en ergens je tanden in kunt zetten.
Trainees bij Omgevingsdienst Nederland zijn ambitieus, initiatiefrijk, creatief en zoeken van nature de samenwerking met collega’s en opdrachtgevers op. Ze durven het aan om zichzelf inhoudelijk uit te dagen en gaan tot het uiterste om zich maximaal te ontwikkelen. Past dit bij jou? Lees dan verder!
Ruimtelijke Ontwikkeling
Het traineeship Ruimtelijke Ontwikkeling sluit perfect aan bij startende professionals die werkzaam zijn in het vakgebied Ruimtelijke Ontwikkeling. We stemmen het traineeship af op de specifieke opleidingsrichting die jij eerder gekozen hebt en op je leerbehoeften voor de toekomst. Zo zorgen wij ervoor dat jij vanaf dag 1 een steile groeicurve doormaakt. Jij bent leidend en bepaalt je eigen route.
De afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling bestaat uit een grote club aan ervaren en enthousiaste collega’s, waardoor er veel kennis, kunde en inzichten bij de organisatie aanwezig is. Tijdens het traineeship word je persoonlijk begeleid door een ervaren collega en wordt er met elkaar meegedacht over ruimtelijke vraagstukken. Binnen één jaar heb jij een enorme groeispurt gemaakt en een enorme voorsprong op de arbeidsmarkt.
Wil je gaan werken in het vakgebied RO en heb je nog geen werkgever
klik hier voor onze vacatures.
Ruimtelijke Ontwikkeling betekenis
Met het begrip Ruimtelijke Ontwikkeling wordt de inrichting van de openbare ruimte bedoeld, waarbij er rekening wordt gehouden met de diverse financiële, maatschappelijke en politieke belangen. Als young professional in de Ruimtelijke Ontwikkeling houd je je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: Hoe richt je een klimaatbestendige woonwijk in? Hoe zorg je ervoor dat mensen op een veilige en efficiënte manier kunnen reizen? Hoe creëer je ruimte in een steeds schaarser wordende woningmarkt? Bij het oplossen van de vraagstukken houd je rekening met de diverse deelbelangen en bekijk je de vraagstukken vanuit een integrale invalshoek.
Omgevingsdienst Nederland als innovatieve opleider
Binnen de vakgebieden Ruimtelijke Ontwikkeling, Bouwkunde, Milieu en Bestuursrecht verzorgen we een ruim opleidingsaanbod bestaande uit uiteenlopende opleidingstrajecten die stuk voor stuk bijdragen aan jouw professionele en persoonlijke groei. Afhankelijk van de leerbehoefte wordt er een passende docent ingezet met jarenlange ervaring in het vakgebied. Tijdens de opleiding leer je de nieuwste onmisbare kennis en doe je nieuwe inzichten op die je direct in de praktijk kunt toepassen. Zo helpen wij je vooruit in je carrière.
Lesprogramma
Het tweejarig traineeship start met een een introductieweek, de opleiding zelf, coaching on the job en je gaat aan de slag bij een van onze opdrachtgevers binnen het fysieke domein. Daarnaast volgen na het afronden van de basisopleiding nog verdiepende themabijeenkomsten. Wil je meer weten over de
basisopleiding RO en alle bijbehorende modules,
klik dan hier!
Aanmelden voor het traineeship Ruimte Ontwikkeling
Vul dan het onderstaande inschrijfformulier in. Nog niet helemaal overtuigd en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 040 - 2949005 of mail naar
opleidingen@omgevingsdienstnederland.nl
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][emptyspace_eye height="small"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wpforms id="3840" title="false" description="false"][/vc_column][/vc_row]
[post_title] => Traineeship Ruimtelijke Ontwikkeling
[post_excerpt] =>
[post_status] => publish
[comment_status] => closed
[ping_status] => closed
[post_password] =>
[post_name] => traineeship-ruimtelijke-ontwikkeling
[to_ping] =>
[pinged] =>
[post_modified] => 2023-09-20 08:33:29
[post_modified_gmt] => 2023-09-20 06:33:29
[post_content_filtered] =>
[post_parent] => 0
[guid] => https://omgevingsdienstnederland.nl/opleiding/basisopleiding-milieu-copy/
[menu_order] => 0
[post_type] => opleiding
[post_mime_type] =>
[comment_count] => 0
[filter] => raw
)
[20231004-2417604] => WP_Post Object
(
[ID] => 2417604
[post_author] => 6
[post_date] => 2023-04-20 09:34:07
[post_date_gmt] => 2023-04-20 07:34:07
[post_content] => [vc_row][vc_column][vc_column_text]
Wellicht vraag ook jij je wel eens af hoe je in het krachtenveld van bestuurders en politici prettig en effectief kunt opereren. Daarmee ga je in de Masterclass Bestuurlijk Inschattingsvermogen aan de slag. Je leert inschatten hoe je je tot bestuurders en politici kunt verhouden, ook in complexe situaties. Daarnaast leer je hoe je jouw inschatting benut in de communicatie met bestuurders.
Uitgangspunt is onderlinge vertrouwelijkheid. De docent heeft met elke deelnemer een vooroverleg en verkent welke praktijkvoorbeelden zich lenen voor verkenning en verdieping tijdens de masterclass.
Tijdens deze masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Verplaatsen in bestuurders; inzicht en begrip ten aanzien van gevoeligheden
- De positie en het draagvlak van wethouders, de gevolgen voor diens acteren
- De eigen rol in de politiek-bestuurlijke omgeving
- Communicatie, do’s en dont’s
- Koers bepalen en vasthouden (met behoud van de relatie)
- Het beïnvloeden van de interactie door de eigen houding en het eigen optreden
- Wat zijn de bijzondere kenmerken van het BOPA-proces?
- Bij voldoende tijd: oefenen ‘’bij de wethouder aan tafel’
Meerwaarde:
Na het volgen van deze module ben jij zelfstandig in staat om:
- In te schatten hoe je je ook in complexe dossiers, op een prettige en effectieve manier tot bestuurders en politici kunt verhouden
- Deze inschatting te vertalen naar een invloedrijke advisering van management, college en raad.
- Frustratie te voorkomen.
Doelgroep:
Deze masterclass richt zich op beleidsadviseurs, leidinggevenden en anderen die direct contact hebben met bestuurders en politici.
Docent:
D
e Masterclass wordt verzorgd door Elly van der Kallen. Elly heeft decennia ervaring in het operationeel, tactisch en strategisch opereren binnen de gemeentelijke overheid. Laatste functies (gemeente Eindhoven) integriteitscoördinator en bestuursadviseur (rechterhand van een wethouder). Zij kent de politiek/bestuurlijke omgeving in de volle breedte, is opgeleid als onderwijzer, trainer en coach (post HBO) en heeft hiermee zeer ruime ervaring in het vakgebied vergaard.
Extra informatie:
Deze masterclass is niet online te volgen. Vanwege de interactie kan de groep uit minimaal 8 en maximaal 10 deelnemers bestaan. Meld je dus tijdig aan! Avondeten is inbegrepen.
- 4 oktober 2023 nog plekken beschikbaar!
Interesse in deze masterclass?
Schrijf je in via onderstaand aanmeldformulier of neem contact met ons op via 040-2949005 of via
opleidingen@omgevingsdienstnederland.nl
Op verzoek is deze masterclass ook in-company af te nemen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][emptyspace_eye][wpforms id="111659" title="false" description="false"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][emptyspace_eye height="large"][/vc_column][/vc_row]
[post_title] => Masterclass: Verdieping Bestuurlijk Inschattingsvermogen
[post_excerpt] =>
[post_status] => publish
[comment_status] => closed
[ping_status] => closed
[post_password] =>
[post_name] => bestuurlijk-inschattingsvermogen
[to_ping] =>
[pinged] =>
[post_modified] => 2023-09-21 10:59:30
[post_modified_gmt] => 2023-09-21 08:59:30
[post_content_filtered] =>
[post_parent] => 0
[guid] => https://omgevingsdienstnederland.nl/opleiding/bopa-copy/
[menu_order] => 0
[post_type] => opleiding
[post_mime_type] =>
[comment_count] => 0
[filter] => raw
)
)
Opleiding Kernactiviteiten Bouw
Type: Opleidingen
Vakgebied:
Bouwen
keuzemodules
Startdatum: 2 oktober 2023
Traineeship Ruimtelijke Ontwikkeling
Type: Traineeships
Vakgebied:
Ruimtelijke ontwikkeling
Startdatum: 3 oktober 2023 vanaf 08:30 tot 17:00
Masterclass: Verdieping Bestuurlijk Inschattingsvermogen
Type: Webinars/Masterclasses
Vakgebied:
Ruimtelijke ontwikkeling
Startdatum: 4 oktober 2023 vanaf 15:30 tot 20:30