Klantportaal   |  Leerplatform

Vacature constructeur

Vacature constructeur bouw

Beschikbare ruimte is schaars en kostbaar. Dat weet je als constructeur bouw als geen ander. Toe aan een nieuwe uitdaging en wil je graag werken in een enthousiast en hecht team waar veel ruimte is voor vrijheid en zelfontplooiing? Dan zit je bij ons goed want wij zijn op zoek naar een nieuwe collega om ons hechte team van adviseurs te versterken.

 

Wat is een constructeur

Meebouwen aan de toekomst van Nederland? Als constructeur vervul je de rol van bouwmeester in de bouwsector. Je maakt een vertaalslag van de, door de architect gemaakte ontwerptekeningen, naar een RD model en zorgt ervoor dat het ontwerp van de architect aansluit bij de uiteindelijke bouwtekening. Met behulp van het 3D model bereken je de draagcapaciteit van het gebouw en bepaal je welke materialen sterk genoeg zijn voor een gedegen bouwconstructie.

De constructeur is verantwoordelijk voor de constructieve veiligheid van het gebouw en moet ervoor zorgen dat het gebouw veilig gebouwd kan worden. Om de veiligheid te kunnen garanderen is de constructeur regelmatig op de bouwplaats aanwezig. Hier toetst hij of er wordt voldaan aan de draagcapaciteit van het gebouw.

Naast de realisatie van nieuwe gebouwen en de borging van de veiligheid van deze gebouwen, draagt de constructeur ook bij aan de veiligheid van bestaande gebouwen. De constructeur controleert zaken als verzakkingen en scheuren in de muren en bepaalt vervolgens of er nog eventuele vervolgstappen benodigd zijn en, indien nodig, welke aanpassingen er moeten plaatsvinden.

 

Constructeur vacatures bij Omgevingsdienst Nederland

Als constructeur bij Omgevingsdienst Nederland controleer je vergunningen en aanvragen die behoren tot constructietekeningen en berekeningen. Je bent in staat om je bevindingen te vertalen naar begrijpelijke aandachtspunten voor onze klanten. Je bespreekt de bouwplannen met de ontwerpend constructeur, architect, aanvrager en vergunninghouder en fungeert als vraagbaak voor je collega’s. Naast de constructieve veiligheid van een bouwwerk ligt jouw focus bij de bruikbaarheid van het gebouw, passend bij de aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen en daarmee gelijkgestelde bouw- en sloopvergunningen.

In de rol van constructeur bouwkunde heb je een centrale functie binnen het team en treedt je op als contactpersoon voor bedrijven en/of omgevingsdiensten. Het is belangrijk dat je je kunt verplaatsen in de situatie van een andere partij. Zodoende zijn sterke sociale en communicatieve vaardigheden cruciaal in deze functie.

Wil je meer weten over vacatures bij Omgevingsdienst Nederland? Wij vertellen je graag alles over traineeships, opleidingen en vacatures voor bouwplantoetser en vergunningverlener.

Wat wij bieden

Bij Omgevingsdienst Nederland maak je deel uit van een club enthousiaste collega’s die graag kennis met elkaar delen en zich iedere dag inzetten om de fysieke leefomgeving te verduurzamen en verbeteren. Samen zetten we ons in om de zowel de doelen van onze opdrachtgevers als de doelen van onze collega’s te verwezenlijken. De kernwaarden willen winnen, betrokkenheid, vrijheid en plezier zit in onze genen en lopen als een rode draad door de organisatie.

Naast een prettige werksfeer ben je bij Omgevingsdienst Nederland verzekerd van een breed aanbod aan ontwikkelmogelijkheden, een marktconform salaris, een auto van de zaak of reiskostenvergoeding, een uitgebreide pensioenregeling, mobiele telefoon en employee benefits.

Constructeur vacatures

Wil jij graag bijdragen aan een veilige leefomgeving en meebouwen aan de toekomst van Nederland? Wij hebben nog openstaande constructeur vacatures! Solliciteer direct en wie weet mogen we jou binnenkort verwelkomen als nieuwe collega!

Reageren op vacature constructeur

Op zoek naar uitdagende projecten én betrokken collega’s om kennis mee te delen? Neem contact op met Eline van Koll via 06 426 427 91 (telefonisch of via whatsapp) of door te mailen naar e.vankoll@lybrae.nl. Direct solliciteren kan via :

Ga naar pagina

Onze professionals zijn werkzaam in de volgende specialismen/vakgebieden:

/  Vergunningverlening
 • Bouwplantoetsing
 • Slopen
 • Uitvoeringsprogramma’s
 • Milieuvergunningen
 • Milieumeldingen
 • MER-(beoordeling)
 • NB-wet vergunningen
 • Watervergunningen/ toetsing aan keur
/  Toezicht en Handhaving
 • Bouwtoezicht
 • Milieutoezicht
 • Energietoezicht
 • Toezicht op asbest
 • APV- toezicht
 • (Constructief) toezicht bij evenementen
/  Beleidsplannen en Uitvoeringsprogramma’s
 • Beleidsplannen
 • Toezicht en handhaving

Organisaties met wie we samenwerken

Meer informatie?

Neem contact met ons op!