RUD Zeeland

Bouwplantoetsing

Bouwplantoetsing Omgevingsdienst Nederland

Heeft uw organisatie een capaciteitsvraagstuk als gevolg van pieken in uw werkvoorraad door bijvoorbeeld ziekteverzuim of verlof? U kunt uw vacature bouwplantoetser sluiten. Wij voorzien uw organisatie van de benodigde capaciteit en zorgen voor de continuïteit van uw projecten. Onze bouwkundig adviseurs zijn gespecialiseerd in bouwplantoetsing en ontzorgen uw organisatie hier graag in. Door het hoge kennisniveau en de jarenlange ervaring van onze adviseurs helpen we uw organisatie vooruit. Omgevingsdienst Nederland ondersteunt gemeenten en andere semioverheden met vraagstukken omtrent bouwplantoetsing en fungeert hiermee als verlengstuk van uw organisatie.

 

Bouw planning

Een gedegen bouwwerk staat of valt met de creatie van een kwalitatieve bouw planning en de daaropvolgende toetsing. De deugdelijkheid van een bouw planning moet worden vastgesteld middels een bouwplantoetsing.

Wilt u de garantie dat een bouwplan aan alle eisen voldoet die de Nederlandse wet daar aan stelt? Dan is de bouwplantoetsing van Omgevingsdienst Nederland precies wat u zoekt! Omgevingsdienst Nederland toets de plannen op diverse criteria en voorziet u van een onderbouwd advies over eventuele verbeteringen van uw bouw planning.

Adviezen worden altijd vertaald in concrete teksten die u kunt gebruiken in uw correspondentie of besluiten. Dit is de kracht van onze bouwplantoetsers voor de planning bouw.

 

Bouwplantoetsing

Tijdens de bouwplantoetsing wordt er gecontroleerd op volledigheid en inhoud en moet blijken of de bouw planning voldoet aan de geldende bouwvoorschriften zoals vastgesteld in het bouwbesluit. Afhankelijk van de bouw planning en de gewenste diepgang van de toetsing wordt het plan aan verschillende onderdelen getoetst zoals de technische aspecten uit het Bouwbesluit (constructieve veiligheid, brandveiligheid, akoestiek, BENG, ventilatie, daglicht, oppervlakten, enz.) de ruimtelijke aspecten uit het bestemmingsplan of de toetsing aan de welstandsnota.

Of u nu een gemeente vertegenwoordigt of een architectenbureau, het uitbesteden van de bouwplantoetsing aan Omgevingsdienst Nederland levert u een aantal belangrijke voordelen op: een kostenbesparing, een snellere service en de mogelijkheid tot het contracteren van aanvullende diensten.

Bouwplantoetsing uitbesteden?

Bouwtekening lezen

De bouwtekening is de visualisering van de architecturale plannen van een bouwwerk. De architect of bouwkundig tekenaar van de bouwtekening dient rekening te houden met de schaalgrootte, afkortingen en het gebruik van symbolen. Als gevolg hiervan kan een bouwkundige de bouwtekening lezen en ermee aan de slag. Hulp nodig bij het lezen van de bouwtekeningen? Onze bouwkundig specialisten helpen u hier graag mee. Samen bekijken we de bouwtekening en geven we vorm en sturing aan de architecturale plannen van het bouwwerk. U behoudt tijdens het proces te allen tijde de controle, het inzicht en vooral het vertrouwen in de vormgeving en uitvoering van uw projecten.

Over Omgevingsdienst Nederland

Omgevingsdienst Nederland maakt samen met zusterorganisatie Lybrae onderdeel uit van Lybrae Nederland. Hierdoor beschikken we gezamenlijk over ruim 300 adviseurs, ons belangrijkste kapitaal in deze krappe arbeidsmarkt. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring in het werkveld en ieder hun eigen expertise dat continue op peil wordt gehouden door middel van interne en externe opleidingen en trainingen.  Dit maakt ons dé businesspartner voor het uitbesteden van uw bouwplantoetsing.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.

Vacature bouwplantoetser

Meebouwen aan de toekomst van Nederland? Ga aan de slag als bouwplantoetser bij Omgevingsdienst Nederland.

In de rol van bouwplantoetser is geen dag hetzelfde en heb je een breed scala aan projecten en verantwoordelijkheden. Als Bouwplantoetser bij Omgevingsdienst Nederland toets je bouwplannen en beheer je de vergunningsprocessen op het gebied van WABO en andere bouw gerelateerde vergunningsaanvragen. Je adviseert klanten en fungeert als het aanspreekpunt voor belanghebbende partijen zoals burgers, collega’s, gemeentes en andere (semio)verheden.

Bij Omgevingsdienst Nederland word je dagelijks geprikkeld en uitgedaagd om het beste uit jezelf én anderen te halen. Je werkt uiteraard niet alleen maar samen met een club enthousiaste bouwkundigen die samen de schouders eronder zetten, met elkaar meedenken en de behaalde successen vieren. Vier jij het volgende succes met ons mee?

Neem contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden of solliciteer direct!

Corporate video Omgevingsdienst Nederland

Onze professionals zijn werkzaam in de volgende specialismen/vakgebieden:

/  Vergunningverlening
 • Bouwplantoetsing
 • Slopen
 • Uitvoeringsprogramma’s
 • Milieuvergunningen
 • Milieumeldingen
 • MER-(beoordeling)
 • NB-wet vergunningen
 • Watervergunningen/ toetsing aan keur
/  Toezicht en Handhaving
 • Bouwtoezicht
 • Milieutoezicht
 • Energietoezicht
 • Toezicht op asbest
 • APV- toezicht
 • (Constructief) toezicht bij evenementen
/  Beleidsplannen en Uitvoeringsprogramma’s
 • Beleidsplannen
 • Toezicht en handhaving

Organisaties met wie we samenwerken

Meer informatie over bouwplantoetsing?

Neem contact met ons op!

Inschrijven nieuwsbrief opleidingen

Ontvang de laatste updates en nieuws over opleidingen, masterclasses of modules rechtstreeks in je inbox!