Klantportaal   |  Leerplatform

Over Omgevingsdienst Nederland.

Specialist in de fysieke leefomgeving.

Omgevingsdienst Nederland (ODN) is als adviesorganisatie succesvol partner van opdrachtgevers binnen het fysieke domein.

Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers binnen de vakgebieden bouw, milieu, ruimtelijke ontwikkeling, energie & duurzaamheid. Door het bieden en ontwikkelen van gecertificeerde (maatwerk)opleidingen, trainingen en coaching, dragen we bij aan de organisatie- en persoonlijke ontwikkeling van onze opdrachtgevers en eigen medewerkers. Daarbij zoeken we altijd de grenzen op, en als het even kan, verleggen wij die. Geheel gedreven vanuit onze expertise én passie voor de fysieke leefomgeving.

Kennis én capaciteit voor uw organisatie
Door onze backoffice in combinatie met de grote flexibele schil van zusterorganisatie Lybrae borgen wij de capaciteit én kennis voor uw organisatie. Wij beschikken tezamen op dit moment over circa 300 adviseurs op het gebied van bouw, milieu, ruimtelijke ordening, civiele techniek en bestuursrecht. Onze backoffice is vormgegeven als adviesbureau met een hoog kennisniveau op de verschillende vakgebieden van het omgevingsrecht. Dit adviesbureau staat te allen tijde ter beschikking – ook als sparringpartner – voor onze opdrachtgevers. Daarbij zien wij ons als verlengde van uw organisatie en zijn wij onafhankelijk van ontwikkelende marktpartijen waardoor belangenverstrengeling niet voorkomt.

Goed werkgeverschap
In deze krappe arbeidsmarkt zijn onze kwalitatief goede adviseurs ons belangrijkste kapitaal; zij zijn de sleutel tot ons succes en dé factor in het vergroten en behouden van de klanttevredenheid. Daarom besteden wij veel aandacht aan het persoonlijk begeleiden en ontwikkelen van onze professionals. We bieden eigen opleidingen die voldoen aan de kwaliteitscriteria 2.2. Onze opleidingsmanager inventariseert de opleidingsbehoeftes van onze én uw eigen medewerkers.

Voor professionals

Projecten of een opleiding die past bij jou
Jouw ambities en ontwikkelingsbehoeftes op zowel persoonlijk als op werkvlak zijn leidend voor ons. Waar sta je en waar wil je naar toe? Waar wil jij je verder in specialiseren? Dit soort vragen stellen we jou omdat we het belangrijk vinden dat je plezier in je werk hebt, je betrokken voelt én ook ergens je tanden in durft te zetten. Zo kunnen we jou faciliteren in opleidingen en projecten die passen bij jouw persoonlijkheid, vaardigheden, kennis en ambities.

Elkaars ontwikkeling en vakmanschap versterken
Vanuit ons brede netwerk aan vakprofessionals is er ruimte voor kennisdeling en is er een hoge bereidwilligheid om elkaar te helpen. Zo kun je kennis en ervaringen uitwisselen, tijdens én buiten kantoortijd. Op onze kantoren sparren we over relevante cases en denken we met elkaar mee. Zo kom je tot vernieuwende oplossingen waar je in je eentje misschien niet aan zou denken. Samen gaan we vooruit. Elkaars ontwikkeling en vakmanschap versterken; daar draait het om.

Dé innovatieve opleider binnen het fysieke domein
Omgevingsdienst Nederland is dé innovatieve opleider voor de vakgebieden ruimtelijke ontwikkeling, bouw en milieu. Binnen deze vakgebieden verzorgen we verscheidene vormen van trainingen, traineeships, opleidingstrajecten en thema/kennisdagen specifiek gericht op jouw wensen en behoeften. Met een pool van ruim tachtig docenten, waarvan iedere docent beschikt over zijn/haar eigen specifieke vakkennis, tillen we jouw kennis naar een hoger niveau.

Goede werk/privé balans
Een goede balans tussen werk en privé vinden wij erg belangrijk. Als de mogelijkheden er zijn, kun je je uren flexibel indelen of gewoon vanuit huis werken. Wij geloven dat jij, je hierdoor vitaler voelt, beter presteert en meer voldoening uit je werk haalt.

Onze missie

Met trots dragen we bij aan het verbeteren en verduurzamen van onze leefomgeving middels een unieke combinatie van uitbestedingen, advies en opleidingen. We dragen op deze manier bij aan de doelen van onze klanten, als ook aan de (ontwikkel) doelen van onze medewerkers. Dagelijks halen we zo het beste uit onszelf en elkaar naar boven.

ISO certificering

ISO 9001
Omgevingsdienst Nederland heeft een gecertificeerd ISO9001 kwaliteitssysteem. Alle processen zijn hierin beschreven en vastgelegd en hiernaar wordt dan ook gehandeld. Periodieke audits en continue verbeterprocessen zijn inherent aan de ISO9001 certificering. Dit borgt de kwaliteit van onze dienstverlening.

Maatschappelijke betrokkenheid
Ondernemen betekent voor ons ook onze maatschappelijke betrokkenheid tonen. Dit doen we in de vorm van sponsoring, sociaal ondernemen en aandacht voor het milieu.

Omgevingsdienst Nederland in cijfers

26

Verschillende specialismes

206

Verschillende cursussen

8

Gemiddelde voor cursussen

410

Deskundige docenten