Expertises

Energielabel certificering

Energie & duurzaamheid

Energielabel certificering

De energiezuinigheid van de gebouwde omgeving wordt steeds belangrijker binnen onze samenleving. Een goede graadmeter hiervoor is het energielabel. Sinds 1 januari 2021 wordt hiervoor de vernieuwde NTA8800 methodiek gebruikt. Middels deze methodiek inspecteert een gecertificeerde energie adviseur nauwkeurig het pand en stelt vervolgens een uitgebreid dossier op van bouwkundige constructies en verschillende gebouwgebonden installaties. Hedendaags zijn er verschillende verplichtingen met betrekking tot energielabels. Deze verplichtingen hebben zowel betrekking op maatschappelijk vastgoed als particuliere utiliteitsbouw. Hieronder sommen we de belangrijkste verplichtingen op:

  • Voor publiek toegankelijke gebouwen van ministeries, provincies, gemeenten, banken, rechtbanken, waterschappen en stadsdeelkantoren, met een minimale grootte van 250 m2, is altijd een energielabel verplicht. Ook gebouwen die verhuurd worden aan overheidsinstanties vallen onder deze verplichting. Het energielabel moet zichtbaar worden opgehangen, bijvoorbeeld naast de receptie of de ingang. Deze verplichting geldt ook als de overheid een ruimte huurt groter dan 250 m², in een particulier gebouw.
  • Per 1 januari 2023 is ieder kantoorpand verplicht om ten minste een energielabel C te hebben. Dit houdt in dat per deze datum panden die niet voorzien zijn van minimaal een energielabel C, niet meer als kantoorfunctie gebruikt mogen worden.
  • Als eigenaar bij de verkoop of verhuur van uw pand bent u ook verplicht om een geldig energielabel te hebben en dit beschikbaar stellen aan de koper of huurder. Deze verplichting wordt door de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) streng gehandhaafd.

 

Een energielabel aanvragen voor uw bedrijfspand? Onze gecertificeerde EPA-U adviseurs staan voor u klaar om uw pand(en) te voorzien van een definitief energielabel. Onze adviseurs zijn volledig EP W en EP U gecertificeerd en zijn daardoor bevoegd voor het rechtsgeldig opstellen van energielabels. De energielabels die wij aan onze opdrachtgevers aanleveren zijn 10 jaar na afgifte geldig en worden geregistreerd in de landelijke database van RVO. Na registratie kunt u dit online terugvinden op www.ep-online.nl. Meer informatie of direct uw energielabel aanvragen? Neem vrijblijvend contact op met ons via onderstaand formulier.

Meer info of direct een energielabel aanvragen?

Vul het contactformulier in. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen met u.

Neem contact op

Maatwerkadvies energiebesparing
Benieuwd naar de energiesituatie van uw (bedrijfs)pand of wilt u uw energielabel verbeteren? Onze ervaren specialisten helpen u met het in kaart brengen van de huidige energie situatie en adviseren u in concrete vervolgstappen.

Maatwerkadvies aanvragen

Weten wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

Inschrijven nieuwsbrief opleidingen

Ontvang de laatste updates en nieuws over opleidingen, masterclasses of modules rechtstreeks in je inbox!