Expertises

Maatwerkadvies energiebesparing

Energie & duurzaamheid

Maatwerkadvies energiebesparing

In het Klimaatakkoord zijn afspraken gemaakt over het verduurzamen van de gebouwde omgeving. In 2050 moeten er 7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen van het aardgas af zijn. Een flinke verduurzamingsopgave.

Als onafhankelijk adviesbureau met jarenlange kennis en ervaring binnen de vakgebieden milieu, energie & duurzaamheid en bouw, ontzorgen wij u met betrekking tot uw (specialistische) energie vraagstukken. Wilt u weten hoe u de energieprestatie van uw (bedrijfs)pand kunt verbeteren? Maak dan gebruik van een maatwerkadvies energiebesparing van Omgevingsdienst Nederland.

Ons maatwerkadvies energiebesparing vatten wij samen in een rapportage bestaande uit:

  • een helder overzicht van de huidige energieprestatie van het gebouw;
  • inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen;
  • inzicht in de kosten, baten en terugverdientijden van deze maatregelen;
  • inzicht in de CO2-reductie door het uitvoeren van besparingsmaatregelen;
  • mogelijkheden voor vooruitgang in energielabel;
  • mocht u ervoor kiezen om tot actie over te gaan en uw pand te verduurzamen kunnen wij u het verbeterde energielabel afgeven tegen een gereduceerd tarief;
  • een goede basis voor overleg met de gemeente in het kader van de Wet milieubeheer en subsidie mogelijkheden.

 

Waarom kiezen voor maatwerkadvies
Een Maatwerkadvies energiebesparing is een verdieping van het energielabel. Het is een integraal advies dat aansluit op huisvestingsprocessen en biedt daarom goede aanknopingspunten voor een gedegen besluitvorming.

Vergunningaanvragen gemeenten
Mocht u als gemeente besluiten één of meerdere van de voorstelde energiebesparende maatregelen vanuit het maatwerkadvies te implementeren, kan het zijn dat hiervoor vergunningen aangevraagd moeten worden. Vanuit onze expertise in het vakgebied bouw, kan Omgevingsdienst Nederland het gehele vergunningstraject in behandeling nemen.

Benieuwd naar de energiesituatie van uw (bedrijfs)pand of wilt u uw energielabel verbeteren? Onze ervaren specialisten helpen u met het in kaart brengen van de huidige energie situatie en adviseren u in concrete vervolgstappen. Meer info? Neem vrijblijvend contact op met ons via onderstaand formulier.

Meer info of direct een maatwerkadvies aanvragen?

Vul het contactformulier in. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen met u.

Neem contact op

Energielabel certificering
Een energielabel aanvragen voor uw bedrijfspand? Onze gecertificeerde EPA-U adviseurs staan voor u klaar om uw pand(en) te voorzien van een definitief energielabel.

Energielabel aanvragen

Weten wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

Inschrijven nieuwsbrief opleidingen

Ontvang de laatste updates en nieuws over opleidingen, masterclasses of modules rechtstreeks in je inbox!