Klantportaal  |  Leerplatform

Energietransitie

Milieu en natuur
Masterclass
€350,-

Na het volgen van de masterclass energietransitie kun jij uitleggen waarom we met de energietransitie bezig zijn, wat de doelstellingen in Nederland zijn en hoe de RES invulling gegeven worden. Tijdens de masterclass zal ook ingegaan worden op de consequenties van Covid-19 voor de energietransitie. Zo weet jij in een vogelvlucht welke oplossingen en mogelijkheden er zijn!

Inhoud en resultaat:
Je hebt de mogelijkheid om vooraf onderwerpen door te geven die je graag wilt bespreken. Verder zullen de volgende zaken aan bod komen:

  • Uitleg over noodzaak energietransitie i.v.m. klimaatverandering;
  • Betekenis klimaatakkoord en invulling van regionale energiestrategie (RES);
  • Korte vergelijking met internationale doelen (Parijs);
  • Introductie over mogelijke oplossingen en visies over een mogelijke toekomstige energievoorziening.
    • Geïntegreerd energiesysteem;
    • Technologische oplossingen;
    • Opwek, opslag, transport.

Doelgroep:
Deze cursus is bestemd voor alle professionals binnen overheidsinstanties, gemeentes en andere organisaties in de publieke sector die zich bezighouden met de energietransitie in Nederland.

Overige informatie:
Datum: 21 april 2021
Tijd: 13.00 – 21.00 uur
Locatie: Insulindelaan 111 te Eindhoven (naar aanleiding van de richtlijnen die gesteld worden vanuit de overheid zal tijdig beslist worden of deze masterclass alleen online of ook fysiek plaatsvindt)
Kosten: € 350,- (excl. BTW, incl. lunch)

Over de docent van deze masterclass:
Kees Pulles is senior consultant en ervaren docent in gasdistributie en de energietransitie (inclusief de rol van warmte en waterstof). Zijn klanten zijn voornamelijk overheden en netbeheer¬ders waarvoor hij altijd op zoek is naar de meest optimale oplossing voor een duurzame energievoorziening. Door zijn rol als technisch consultant weet hij praktijk-ervaring te combineren met de uitdagingen vanuit de energietransitie.

Interesse in de masterclass? Schrijf je in!

 

Inschrijfformulier

1Persoonlijke gegevens
2Factuurgegevens
3Voorwaarden

Persoonlijke gegevens