Opleidingen

Masterclass Energietransitie

Wil jij in jezelf investeren? Schrijf je dan nu in voor de masterclass energietransitie! Na het volgen van deze masterclass kun jij uitleggen waarom we met de energietransitie bezig zijn, wat de doelstellingen in Nederland zijn en hoe de RES-invulling gegeven worden. Tijdens de masterclass zal ook ingegaan worden op de consequenties van Covid-19 voor de energietransitie. Zo weet jij in een vogelvlucht welke oplossingen en mogelijkheden er zijn!

Inhoud en resultaat:

Je hebt de mogelijkheid om vooraf onderwerpen door te geven die je graag wilt bespreken. Verder zullen de volgende zaken aan bod komen:

  • Uitleg over noodzaak energietransitie i.v.m. klimaatverandering;
  • Betekenis klimaatakkoord en invulling van regionale energiestrategie (RES);
  • Korte vergelijking met internationale doelen (Parijs);
  • Introductie over mogelijke oplossingen en visies over een mogelijke toekomstige energievoorziening;
    • Geïntegreerd energiesysteem;
    • Technologische oplossingen;
    • Opwek, opslag, transport.
Doelgroep:

Deze cursus is bestemd voor alle professionals binnen overheidsinstanties, gemeentes en andere organisaties in de publieke sector die zich bezighouden met de energietransitie in Nederland.

Over de docent van deze masterclass:

Kees Pulles is senior consultant en ervaren docent in gasdistributie en de energietransitie (inclusief de rol van warmte en waterstof). Zijn klanten zijn voornamelijk overheden en netbeheerders waarvoor hij altijd op zoek is naar de meest optimale oplossing voor een duurzame energievoorziening. Door zijn rol als technisch consultant weet hij praktijkervaring te combineren met de uitdagingen vanuit de energietransitie.

Datum

Nader te bepalen

Interesse in deze masterclass?

Schrijf je in via onderstaand aanmeldformulier of neem contact met ons op via 040-2949005 of via opleidingen@omgevingsdienstnederland.nl.

Op verzoek is deze masterclass ook in-company af te nemen.

1Persoonlijke gegevens
2Factuurgegevens
3Masterclass/webinar

Persoonlijke gegevens

Inschrijven nieuwsbrief opleidingen

Ontvang de laatste updates en nieuws over opleidingen, masterclasses of modules rechtstreeks in je inbox!