Omgevingsdienst zuid-oost Brabant

Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB) is opgericht in 2013. Dagelijks voert de ODZOB voor 21 aangesloten gemeenten en de provincie Noord-Brabant taken uit om het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving of taken die daaraan verwant zijn.

Diensten
Advies en Opleidingen

In gesprek met Nory Walenbergh, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB) en Harold Verkuijlen, Lybrae. Harold en Nory zijn beide werkzaam binnen het bouwteam van ODZOB. Toen de ODZOB Harold aannam waren ze in de basis op zoek naar een constructeur. Later bleek dat de flexibele inzetbaarheid zeer van pas kwam, gezien de diversiteit aan opdrachten die binnen kwamen bij het bouwteam van de ODZOB.

 

Harold is voor ons echt een toevoeging aan het team. Vanuit zijn werkervaring kan hij meer dan alleen de constructie toetsen. Dat is voor ons ideaal.

Nory Walenbergh, ODZOB

 

“Bij de ODZOB doen we de gehele vergunningverlening van A tot Z, maar ook vergunningverlening op bepaalde onderdelen. Eén van die onderdelen waar wij omgevingsvergunningen op toetsen is de constructieve veiligheid. Dat is echt een specialisme binnen vergunningverlening bouwen. Aanvragen die binnen komen verwerken we hier of voeren we uit op locatie bij een gemeente.

Bij ons komen tientallen aanvragen binnen per dag. De opdrachten zijn zeer uiteenlopend want niets is zo veranderlijk als de bouw. Je weet nooit wat voor aanvragen er binnenkomen. Het is voor ons daarom ontzettend handig als iemand breed inzetbaar is.”

 

Je collega’s zie je niet veel. Ondanks dat, vormen we wel een hecht team vanuit bouw.

Nory Walenbergh, ODZOB

 

“Bij ons werk je de ene dag op kantoor bij de ODZOB, morgen zit je bij gemeente X en volgende week bij gemeente Y. Je moet je makkelijk aan het bepaalde werkomgeving en werkwijze kunnen aanpassen. Daar proberen we dan ook op aan te sturen bij het zoeken naar mensen.

Ons team bestaat uit mensen met een vaste aanstelling, maar ook uit mensen met een tijdelijk contract of die we inhuren vanuit een bureau zoals Lybrae. Aangezien er allerlei wijzigingen plaatsvinden op het gebied van wet- en regelgeving in de bouw, is het voor ons prettig om te werken met een flexibele schil. Als we zien dat het werk toeneemt en we capaciteit nodig hebben, proberen we de juiste mensen aan te trekken. Gezien de uiteenlopende opdrachten gaat onze voorkeur altijd uit naar mensen die we breed in kunnen zetten, daarbinnen mag je best een specialisme hebben.”

 

Voor mij is werken bij ODZOB super interessant omdat ik niet 40 uur per week met constructie bezig wil zijn. De afwisseling en variatie in het werk is ontzettend leuk

Harold Verkuijlen

Inschrijven nieuwsbrief opleidingen

Ontvang de laatste updates en nieuws over opleidingen, masterclasses of modules rechtstreeks in je inbox!