In gesprek met RO adviseur Emiel

Emiel, adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling bij Omgevingsdienst Nederland, is nu 1 jaar werkzaam binnen onze organisatie. Emiel draagt graag zijn steentje bij aan de ruimtelijke ordening van Nederland en daarna bijvoorbeeld woningtekort aan te pakken. Daarnaast bouwt hij mee aan de verdere ontwikkelingen en groei van onze RO afdeling.

Marc Hermens

Marc Hermens

Categorie
Ruimtelijke ontwikkeling

Publicatie
10 augustus 2024

Emiel adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling bij Omgevingsdienst Nederland, is nu 1 jaar werkzaam binnen onze organisatie. Emiel draagt graag zijn steentje bij aan de ruimtelijke ordening van Nederland en hiermee ook het woningtekort aan te pakken. Daarnaast bouwt hij mee aan de verdere ontwikkelingen en groei van onze RO afdeling.

Waar begon je carrière?

“Ik ben begonnen met de opleiding Bouwkunde (MBO) op het vista college in Maastricht. Na het afronden van deze opleiding ben ik begonnen aan de Hbo-opleiding Built Environment op hogenschool Zuyd in Heerlen. In het tweede jaar van mijn HBO heb ik gekozen voor het profiel Ruimtelijke Ontwikkeling (voorheen Bouwtechnische Bedrijfskunde).”

“Gedurende mijn afstuderen ben ik (via LinkedIn) in contact gekomen met Lybrae en Omgevingsdienst Nederland. Vanaf de kennismaken ben ik met open armen ontvangen. Bij de kennismaking hebben we gekeken naar de mogelijkheden voor zowel nu maar ook in de toekomst. Daarbij heb je bij Omgevingsdienst Nederland veel vrijheid om bijvoorbeeld op locatie te gaan werken, dit kan bij de gemeente zijn waar je voor werkt of één van de vele kantoren van Omgevingsdienst Nederland.”

“Door samen met collega’s te sparren over bepaalde vraagstukken of casussen, leveren wij op ieder project maatwerk en gaan wij voor het beste resultaat.”

adviseur ruimtelijke ontwikkeling
Mijn rol als adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling

“Als adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling van Omgevingsdienst Nederland kan je worden ingezet voor verschillende gemeenten op hetzelfde moment. Hierdoor ben je bijvoorbeeld de ene dag bezig voor gemeente X en de andere dag bezig voor gemeente Y. Omdat je werkt voor meerdere gemeenten leer je meer mensen kennen, werk je met verschillende systemen en processen wat natuurlijk ten goede komt voor mijn ontwikkeling. Daarnaast groeit onze RO afdeling en is het daarom ook leuk om mee te ‘bouwen’ aan de verdere ontwikkeling en groei van onze RO-tak .”

“Zo ben ik dagelijks in contact met andere adviseurs en andere afdelingen zoals onze milieu afdeling. Door samen met collega’s te sparren over bepaalde vraagstukken of casussen, leveren wij op ieder project maatwerk en gaan wij voor het beste resultaat. Wekelijks hebben wij, samen met de andere RO-adviseurs binnen Omgevingsdienst Nederland, een overleg waarin we alle relevante vraagstukken en onderwerpen bespreken. Daarnaast biedt Omgevingsdienst Nederland mij de mogelijkheid voor het volgen van cursussen en masterclasses. Binnen deze cursussen en masterclasses leer je over de nieuwe ontwikkelingen binnen en soms buiten het werkveld.”

Project in de praktijk.

“Samen met betrokken adviseurs van de andere vakdisciplines wordt gekeken naar de mogelijkheden van het project. Is er sprake van een goede ruimtelijke ordening? Daar waar mogelijk ondersteunen wij de aanvragers om de projecten daadwerkelijk te kunnen realiseren. Zo ben ik betrokken geweest bij verschillende transformatie projecten. Hierbij worden bijvoorbeeld leegstaande kantoorpanden getransformeerd naar woningen. Als adviseur ga je samen met de initiatiefnemers kijken naar de mogelijkheden van het plan. Zo draag ik, als adviseur ruimtelijke ontwikkeling mijn steentje bij aan de woningcrisis/woningtekort.”

Mijn rol als adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling

“Als adviseur RO ben je verantwoordelijk voor het toetsen van de ETFAL binnen verschillende projecten. ETFAL, Evenwichtige Toedeling van Functies aan Locaties, toets je samen met de collega’s van andere vakgebieden. Je toetst of op de locatie sprake is van een goede ruimtelijke ordening. De vraag die ik mijzelf altijd stel, kan dit wel op deze locatie? En wat voor impact heeft dit op de omgeving? Daarbij ondersteun je bijvoorbeeld bewoners met initiatieven. Als adviseur RO kijk je samen naar de mogelijkheden om iets te kunnen realiseren. Dit kan bijvoorbeeld de bouw van een schuur zijn, maar dit kan ook de transformatie zijn van een leegstaand pand tot 8 appartementen.”

Bekijk hier alle vacatures binnen Ruimtelijke Ontwikkeling

Lees verder

Werken bij
26 april 2024

Teamuitje Omgevingsdienst Nederland 2024

We maken graag tijd vrij voor teambuilding zodat je regelmatig in contact bent met jouw collega’s....

Wet kwaliteitsborging en Omgevingswet
27 maart 2024

Bouw met ons mee aan de toekomst van Nederland

Met de inwerkingtreding van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen zijn we opzoek naar verschillende functies voor bouw professionals...

Wet kwaliteitsborging en Omgevingswet
11 januari 2024

Omgevingsdienst Nederland en TÜV NORD Nederland gaan elkaar versterken bij de uitvoering van de Wkb

Omgevingsdienst Nederland en TÜV NORD Nederland starten veelbelovend samenwerking voor private kwaliteitsborging...

guid ?> guid ?>

Inschrijven nieuwsbrief opleidingen

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief met o.a. het laatste nieuws, opleidingen & masterclasses rechtstreeks in je inbox!