Opleidingen

Duurzaamheid en klimaatadaptatie in gebiedsontwikkeling

Op verzoek is deze module ook online en incompany af te nemen.

Module:

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de stad nu en in de toekomst een veilige en aantrekkelijke plek is? Hoe kunnen we omgaan met klimaatverandering nu zomers heter worden? Welke maatregelen kunnen we nemen op de verschillende niveaus: stad, wijk en gebouw? Dat zijn de vragen die in deze training aan de orde komen.

Meerwaarde:

Na deze training heb je inzicht in hitte in de stad en enkele belangrijke begrippen. Daarnaast reiken we een toolbox aan met veel praktische voorbeelden op de verschillende niveaus in een stad.

Tenslotte gaan we dieper in op enkele implementatieaspecten van de besproken oplossingen, namelijk op bewustwording, op het ontwerpproces en het aanhaken bij andere functies om zo een kansenkaart te ontwikkelen.

Doelgroep:

Deze module is ontwikkeld voor (startende) professionals met een afgeronde wo-/hbo-opleiding die werkzaam (willen) zijn binnen het vakgebied van de ruimtelijke ontwikkeling bij gemeenten, provincies of waterschappen.

Instroomeisen:

Vanwege de toegepaste lesmethode geldt de verplichting dat je binnen het vakgebied, c.q. de RO branche, werkzaam bent. Wanneer je een afwijkende vooropleiding hebt of niet werkzaam bent binnen het vakgebied, kun je contact opnemen met Omgevingsdienst Nederland om te bepalen of instroom mogelijk is.

Lesmethode:

Tijdens de module wordt de theorie besproken mede aan de hand van een PowerPointpresentatie. Daarnaast wordt door middel van discussie over en bespreking van praktijksituaties getracht het geleerde direct in de praktijk toe te passen. Ook wordt gewerkt met opdrachten waarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van praktische voorbeelden en je eigen casuïstiek.

Bewijs van deelname:

Wanneer je deelneemt aan deze module ontvang je na afronding een bewijs van deelname.

Interesse in deze module?

Schrijf je in via onderstaand aanmeldformulier of neem bij vragen contact met ons op via 040-2949005 of via opleidingen@omgevingsdienstnederland.nl

1Persoonlijke gegevens
2Factuurgegevens
3Opleiding

Persoonlijke gegevens

Inschrijven nieuwsbrief opleidingen

Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief met o.a. het laatste nieuws, opleidingen & masterclasses rechtstreeks in je inbox!