Omgevingsdienst Nederland en GEM Crailo bundelen krachten voor duurzame toekomst

“Met deze taak verstevigt Omgevingsdienst Nederland haar positie als marktleider en bevestigt het haar vermogen om flexibele en hoogwaardige oplossingen te bieden voor de toenemende complexiteit van vraagstukken binnen omgevingsrecht en -vergunningen. Wij kijken uit naar een mooie samenwerking.” – Bart Wijdeven –  Adviseur Bouw Omgevingsdienst Nederland.

Marc Hermens

Marc Hermens

Categorie
Milieu en duurzaamheid

Publicatie
7 mei 2024

Voor de komende 4,5 jaar zal Omgevingsdienst Nederland het volledige proces van vergunningverlening voor het project ‘Buurtschap Crailo’ verzorgen. Dit omvat alles van de initiële fase tot aan de definitieve verstrekking van de omgevingsvergunningen.

De gemeenteraden van Gooise Meren, Hilversum en Laren hebben elk een ‘Bestemmingsplan Buurtschap Crailo’ vastgesteld voor hun respectievelijke gebieden. Deze plannen delen gemeenschappelijke principes en maken samen de ontwikkeling van Buurtschap Crailo mogelijk. Beoogd is een duurzaam buurtschap te realiseren, met ruimte voor maximaal 590 woningen en circa 5 hectare voor bedrijfsmatige activiteiten. Verder zijn er plannen voor vergunningsplichtige (bouw)werken in de openbare ruimte, zoals een ecowal en buurthubs met voorzieningen. De drie gemeenten hebben gezamenlijk GEM Crailo B.V. opgericht, welke vervolgens Omgevingsdienst Nederland heeft geselecteerd voor de afhandeling van aanvragen voor omgevingsvergunningen.

Het project in vogelvlucht:
  • Samenwerking Omgevingsdienst Nederland en GEM Crailo: Volledig beheer van vergunningen voor Buurtschap Crailo over 4,5 jaar.
  • Ontwikkelingsplannen Buurtschap Crailo: Goedgekeurd door gemeenten Gooise Meren, Hilversum, en Laren; omvat 590 woningen en circa 5 ha bedrijfsruimte.
  • Infrastructuurprojecten: Aanleg van ecowal en buurthubs.
  • Vergunningbeheer: Gestroomlijnd proces voor snelle afhandeling.
  • Digitale ondersteuning: Nieuwe website voor inzicht in vergunningproces.
  • Leiderschap in omgevingsrecht: Innovatie en flexibele oplossingen voor complexe vraagstukken.
  • Beoordelen van de plannen voor het natuurinclusief bouwen en ecologisch beoordelen.

bron: SVP architectuur en stedenbouw

Voor meer informatie over dit project kunt u terecht op de website van GEM Crailo.

Als onderdeel van onze dienstverlening ontwikkelen wij een speciale website om zowel initiatiefnemers als burgers te ondersteunen bij het verkrijgen van toegang tot relevante informatie. Dit platform zal inzicht bieden in wat men kan verwachten tijdens de verschillende fasen van het vergunningstraject. “Met deze taak verstevigt Omgevingsdienst Nederland haar positie als marktleider en bevestigt het haar vermogen om flexibele en hoogwaardige oplossingen te bieden voor de toenemende complexiteit van vraagstukken binnen omgevingsrecht en -vergunningen. Wij kijken uit naar een mooie samenwerking.” – Bart Wijdeven –  Adviseur Bouw Omgevingsdienst Nederland

Uw vergunningverleningsproces uitbesteden?

Weten wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact met ons op

Lees verder

Milieu en duurzaamheid
10 april 2024

Energietoezicht door de ogen van Adviseur Tim

Tim, adviseur bij Omgevingsdienst Nederland, is reeds vier jaar werkzaam binnen onze organisatie als Toezichthouder Energie. Met een scherp oog voor detail en deskundigheid voert hij nu energieaudits ...

Wet kwaliteitsborging en Omgevingswet
11 januari 2024

Omgevingsdienst Nederland en TÜV NORD Nederland gaan elkaar versterken bij de uitvoering van de Wkb

Omgevingsdienst Nederland en TÜV NORD Nederland starten veelbelovend samenwerking voor private kwaliteitsborging...

Algemeen
16 oktober 2023

Terugblik BWT Congres 2023

Donderdag 21 september kwamen vele Omgevingsdienst Nederland collega’s samen in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch voor onze jaarlijkse themabijeenkomst....

guid ?> guid ?>

Inschrijven nieuwsbrief opleidingen

Ontvang de laatste updates en nieuws over opleidingen, masterclasses of modules rechtstreeks in je inbox!