Opleidingen

De creatieve/veelzijdige ambtenaar

De module creatieve/veelzijdige ambtenaar is onderdeel van onze opleiding duurzaamheid en energie, maar kan ook als losse masterclass gevolgd worden.

De maatschappelijke vraagstukken van nu vragen om een andere manier van denken en doen. Zo ook van de overheid. Wat heeft de RO-medewerkers die aan een inclusieve energietransitie werkt nodig?

Naar aanleiding van deze vraag heeft Zet een spel ontwikkeld dat een handreiking vormt voor gemeenten, voor de aanpak van de opgave van de energietransitie. Dit spel biedt gemeenten handvatten om vorm te geven aan de ‘magic ambtenaar’. Een ambtenaar die verbindt, durft te experimenteren en zich kan inleven. De inclusieve energietransitie vraagt om een ambtenaar die behoeften en wensen in de leefwereld slim kan vertalen naar de overheid en de politieke agenda.

Met deze routekaart verken je de rol van de magic ambtenaar in het proces van de energietransitie. Hoe werk jij, samen met je team, binnen de context van de gemeente en schakelend met inwoners en stakeholders? Welke stappen zet jij? Welke obstakels kom jij tegen op jouw heldenreis?

Tijdens deze opleiding gaan we door het spel te spelen aan de slag om de ‘magic ambtenaar’ vorm te geven.

Meerwaarde:

Door met het spel aan de slag te gaan gebruik je meer je creatieve brein om na te denken over de vragen die je tegenkomt tijdens het opstellen van je plan van aanpak, of wanneer je vastloopt tijdens het project.

In dit spel neem je de maatschappelijke opgave waar je aan werkt onder de loep. Gamification, het toepassen van spelelementen in een andere context, helpt om een vraagstuk vanuit een ander perspectief te bekijken.

Welke ‘magic ambtenaar’ ben jij? Wie heb je in jouw project nodig? Misschien iemand die verbindt, durft te experimenteren of juist iemand die de knopen kan doorhakken. Ga aan de hand van het spel samen in gesprek over je project en de aanpak. Denk na over een plan van aanpak en vind oplossingen wanneer je vastloopt. Hoe werk je samen als team? Ervaar je steun in de aanpak? Zitten de juiste stakeholders aan tafel en hoe betrek je bewoners? Je doorloopt letterlijk een route. Het spel zet je op een speelse manier aan het denken.

Zin om te spelen? Neem dan deel aan deze uitdagende opleiding en speel het spel ‘de magic ambtenaar’.

Kosten:

Deze module maakt onderdeel uit van een jaarabonnement voor de opleiding Duurzaamheid en energie. Daarnaast is de module ook afzonderlijk te volgen. De kosten voor deze module bedragen dan €325,- .Bedrag exclusief BTW

Doelgroep:

Deze module is bestemd voor alle professionals binnen overheidsinstanties, gemeentes en andere organisaties in de publieke sector die zich bezighouden met duurzaamheid en energie in Nederland

Docent:

Eline van der Meer, adviseur / projectleider bij Zet, de organisatie die dit spel heeft ontwikkeld, geeft tijdens het spel alle benodigde informatie en aanknopingspunten om het spel zo goed mogelijk te spelen en er zoveel mogelijk van op te steken.

Locatie

Anderlechtstraat 15, 5628 WB Eindhoven

Deze module kan ook online en in-company worden gevolgd.

Interesse in deze module?

Schrijf je in via onderstaand aanmeldformulier of neem contact met ons op via 040-2949005 of via opleidingen@omgevingsdienstnederland.nl

1Persoonlijke gegevens
2Factuurgegevens
3Opleiding

Persoonlijke gegevens

Inschrijven nieuwsbrief opleidingen

Ontvang de laatste updates en nieuws over opleidingen, masterclasses of modules rechtstreeks in je inbox!