Opleiding Duurzaamheid en energie
De transitie naar een duurzame energievoorziening, een circulaire economie en het klimaatakkoord worden steeds belangrijkere speerpunten voor overheden. Bevorderen van energietransitie en de circulaire economie met als doel het behouden van natuurlijke hulpbronnen, het verbeteren van de leveringszekerheid van grondstoffen, het verminderen van milieudruk en emissies en het versterken van de Nederlandse economie. Daarmee leveren de energietransitie en circulaire economie een belangrijke bijdrage aan het klimaatbeleid.
Maar hoe kun jij als specialist duurzaamheid en energie bij jouw overheidsinstelling met deze speerpunten aan de slag? Hoe kun je bijvoorbeeld de samenleving verduurzamen? Welke rol kunnen gemeenten en andere instellingen daarbij spelen? Wat zijn de knelpunten die je tegen gaat komen? En hoe ontwikkel je je vaardigheden om bijvoorbeeld burgers en private partijen te betrekken bij omgevingsplannen? Zomaar enkele vragen die kunnen worden behandeld tijdens deze opleiding Duurzaamheid en energie.
Samen met je collega deelnemers bepaal je elk jaar wat de behoefte is aan onderwerpen om dat jaar aan bod te laten komen, waarna door Omgevingsdienst Nederland geschikte docenten, lesmateriaal en praktijkervaringen worden georganiseerd rondom deze onderwerpen. De inhoud van deze opleiding bepaal je dus zelf, samen met je collega-deelnemers. Actueler kan het niet!
Naast het opdoen van veel kennis en vaardigheden die nodig zijn voor jou als specialist duurzaamheid en energie biedt deze opleiding tevens een perfecte kans om te sparren met collega’s van andere overheden. Hoe worden dezelfde onderwerpen bij bijvoorbeeld andere gemeenten aangepakt? Naast leren van een docent leer je dus vooral ook van elkaar omdat iedere deelnemer dezelfde uitdagingen heeft.
Opleidingsdagen 2023:
Voor dit jaar hebben we samen met enkele deelnemers de onderwerpen al bepaald. Het lesprogramma ziet er voor de rest van 2023 als volgt uit:
- 21 september – Participatie: Omgaan met weerstand
- 26 oktober – Duurzaamheid en de Omgevingswet
- 30 november – De creatieve/veelzijdige ambtenaar
Afhankelijk van de inhoud duren deze opleidingsdagen 1 dagdeel (van 17.00 – 20.30) of 2 dagdelen (van 14.00 – 20.30 uur). Voor eten wordt steeds gezorgd.
Kosten:
Een jaarabonnement voor deze opleiding (bestaande uit 6 opleidingsdagen) kost € 1.000,-. Het jaarabonnement kan op elk gewenst moment gestart worden. Buiten het abonnement om is het ook mogelijk modules modulair te volgen. De kosten per module kunnen worden opgevraagd.
Doelgroep:
Deze cursus is bestemd voor alle professionals binnen overheidsinstanties, gemeentes en andere organisaties in de publieke sector die zich bezighouden met duurzaamheid en energie in Nederland.
De meeste opleidingsdagen kunnen eventueel ook online gevolgd worden
Meer informatie of interesse in deze opleiding?
Schrijf je in via onderstaand aanmeldformulier. Heb je nog vragen of wil je meer informatie over deze opleiding ontvangen, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 040-2949005 of via het e-mailadres: opleidingen@omgevingsdienstnederland.nl
Inschrijven voor Opleiding Duurzaamheid en energie
Meer informatie over deze opleiding?
Neem contact op met Monique, Manager Opleidingen via 06 131 80 822 of opleidingen@omgevingsdienstnederland.nl
Of neem contact op met onze vestiging in Eindhoven!