Opleidingen

Gebouw gebonden energiebesparende maatregelen

Deze module is onderdeel van de opleiding ‘Toezicht op Energiebesparing’ en kan niet los worden gevolgd.

De module Gebouw gebonden energiebesparende maatregelen behandeld meerdere onderwerpen, waaronder:

Isoleren

Het beperken van de energievraag is de belangrijkste stap van de Trias Energetica, de meest toegepaste strategie voor energiezuinig bouwen. Vanzelfsprekend vormt isoleren daarom een belangrijk onderdeel van deze module. Vragen die hierbij aan bod komen zijn bijvoorbeeld: Hoe kom je erachter of een gevel is (na)geïsoleerd en kun je reële aannames doen wanneer dit niet te controleren is? We behandelen verschillende isolatiematerialen en de bijbehorende voor- en nadelen. Na deze module kan de toezichthouder beargumenteren waarom het isoleren van de buitenschil wél of niet zinvol is.

Verwarming

Naast de verschillende vormen van verwarming, leer je wat het opwekkingsysteem is en of deze voldoet aan de gestelde eisen uit de EML. Ook de distributie, regelingen en de verschillende afgiftesystemen worden uitgebreid behandeld en er wordt stil gestaan bij het herkennen van al deze systemen.

Koelen

In deze module wordt gekeken naar de verschillende vormen van koeling. Wat is het verschil tussen compressiekoeling en vrijekoeling? De distributie, regelingen en de verschillende afgiftesystemen worden uitgebreid behandeld. Ook wordt uitgebreid stil gestaan bij het herkennen van al deze systemen en of deze voldoen aan de EML

Ventilatie

Tijdens dit onderdeel van de module  worden alle ventilatiesystemen behandeld en welke energiebesparende maatregelen hierin mogelijk zijn. Daarnaast wordt ook dieper ingegaan op luchtbehandelingskasten middels principeschema’s zodat de toezichthouders precies weten waar zij naar moeten kijken.

Verlichting

Als laatste worden alle maatregelen met betrekking tot verlichting behandeld. Welke verlichting voldoet wél en welke voldoet niet volgens de EML en hoe herken je deze verlichting? Door middel van veel praktijk voorbeelden weet de toezichthouder precies welke verlichting er in het pand aanwezig is.

Inschrijven nieuwsbrief opleidingen

Ontvang de laatste updates en nieuws over opleidingen, masterclasses of modules rechtstreeks in je inbox!