RUD Zeeland

Traineeship ruimtelijke ontwikkeling

Studie ruimtelijke ontwikkeling

Een goede start van je ruimtelijke ontwikkeling carrière begint bij Omgevingsdienst Nederland. Met ons gecertificeerde traineeship ruimtelijke ontwikkeling geef je jouw carrière een vliegende start. Als trainee bij Omgevingsdienst Nederland draai je vanaf dag één mee in de praktijk en ga je aan de slag met complexe vraagstukken en projecten. Werken bij Omgevingsdienst Nederland doe je niet alleen, maar samen met een team ervaren vakspecialisten die graag met je sparren en hun kennis en kunde met je delen.

Zo ervaar je de verschillende facetten van het vakgebied en kom je erachter waar je talenten liggen en waar je voldoening uit haalt. We vinden het belangrijk dat je plezier beleeft in je werk en ergens je tanden in kunt zetten.

Trainees bij Omgevingsdienst Nederland zijn ambitieus, initiatiefrijk, creatief en zoeken van nature de samenwerking met collega’s en opdrachtgevers op. Ze durven het aan om zichzelf inhoudelijk uit te dagen en gaan tot het uiterste om zich maximaal te ontwikkelen. Past dit bij jou? Lees dan verder!

 

Traineeship ruimtelijke ontwikkeling

Het traineeship ruimtelijke ontwikkeling sluit perfect aan bij startende professionals die werkzaam zijn in het vakgebied ruimtelijke ontwikkeling. We stemmen het traineeship af op de specifieke opleidingsrichting die jij eerder gekozen hebt en op je leerbehoeften voor de toekomst. Zo zorgen wij ervoor dat jij vanaf dag 1 een steile groeicurve doormaakt. Jij bent leidend en bepaalt je eigen route.

De afdeling ruimtelijke ontwikkeling bestaat uit een grote club aan ervaren en enthousiaste collega’s, waardoor er veel kennis, kunde en inzichten bij de organisatie aanwezig is. Tijdens het traineeship word je persoonlijk begeleid door een ervaren collega en wordt er met elkaar meegedacht over ruimtelijke vraagstukken. Binnen één jaar heb jij een enorme groeispurt gemaakt en een enorme voorsprong op de arbeidsmarkt. Bekijk de opleiding hier.

Ruimtelijke ontwikkeling betekenis

Met het begrip ruimtelijke ontwikkeling wordt de inrichting van de openbare ruimte bedoeld, waarbij er rekening wordt gehouden met de diverse financiële, maatschappelijke en politieke belangen. Als young professional in de ruimtelijke ontwikkeling houd je je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: Hoe richt je een klimaatbestendige woonwijk in? Hoe zorg je ervoor dat mensen op een veilige en efficiënte manier kunnen reizen? Hoe creëer je ruimte in een steeds schaarser wordende woningmarkt? Bij het oplossen van de vraagstukken houd je rekening met de diverse deelbelangen en bekijk je de vraagstukken vanuit een integrale invalshoek.

Omgevingsdienst Nederland als innovatieve opleider

Binnen de vakgebieden ruimtelijke ontwikkeling, bouwkunde, milieu en bestuursrecht verzorgen we een ruim opleidingsaanbod bestaande uit uiteenlopende opleidingstrajecten die stuk voor stuk bijdragen aan jouw professionele en persoonlijke groei. Afhankelijk van de leerbehoefte wordt er een passende docent ingezet met jarenlange ervaring in het vakgebied. Tijdens de opleiding leer je de nieuwste onmisbare kennis en doe je nieuwe inzichten op die je direct in de praktijk kunt toepassen. Zo helpen wij je vooruit in je carrière.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met recruiter Jori Rucinski door te mailen naar:  j.rucinski@lybrae.nl of schrijf je direct in voor het traineeship.

Aanmelden traineeship ruimtelijke ontwikkeling

Specialist worden binnen je vakgebied? Kies er dan voor om ons traineeship te volgen in ruimte ontwikkeling te volgen. Meld je dan aan via opleidingen@omgevingsdienstnederland.nl of neem voor meer informatie contact op met Monique via 06 131 808 22 (telefonisch of via whatsapp).

Ga naar pagina

Onze professionals zijn werkzaam in de volgende specialismen/vakgebieden:

/  Vergunningverlening
 • Bouwplantoetsing
 • Slopen
 • Uitvoeringsprogramma’s
 • Milieuvergunningen
 • Milieumeldingen
 • MER-(beoordeling)
 • NB-wet vergunningen
 • Watervergunningen/ toetsing aan keur
/  Toezicht en Handhaving
 • Bouwtoezicht
 • Milieutoezicht
 • Energietoezicht
 • Toezicht op asbest
 • APV- toezicht
 • (Constructief) toezicht bij evenementen
/  Beleidsplannen en Uitvoeringsprogramma’s
 • Beleidsplannen
 • Toezicht en handhaving

Organisaties met wie we samenwerken

Meer informatie?

Neem contact met ons op!

Inschrijven nieuwsbrief opleidingen

Ontvang de laatste updates en nieuws over opleidingen, masterclasses of modules rechtstreeks in je inbox!