Groeien doe je met de organisatie mee

Binnen Omgevingsdienst Nederland staat ontwikkeling en groei voorop. Na een succesvolle periode van 6 jaar binnen de organisatie, staat Jeffrey klaar om een volgende stap in zijn carrière te zetten als teamleider bouw en ruimtelijke ontwikkeling. Jeffrey neemt ons mee in zijn ervaring en persoonlijke groei, hoe hij naar de toekomst van de organisatie kijkt en vertelt over zijn nieuwe functie als teamleider.

Categorie
Werken bij

Publicatie
4 juli 2023

Voortdurend leren

Ik had al 6 jaar ervaring als adviseur op het gebied van omgevingsvergunningen. Mijn carrière bij Omgevingsdienst Nederland begon als bouwplantoetser en na 2 jaar ben ik doorgegroeid naar casemanager, oftewel adviseur bouw. Bij deze functie komen al meer verantwoordelijkheden kijken zoals klantcontacten. Het werken voor gemeentes zorgt ervoor dat je veel te maken krijgt met verschillende soorten wetgeving. Je werkt daardoor steeds met andere systemen en blijft voortdurend doorleren.

Opleidingen volgen en geven

Naar verloop van tijd heb ik de opleiding OK Bouw gevolgd. Deze opleiding stelt je in staat om binnen één jaar de vereiste criteria en aanvullende kennis volgens de KwaliteitsCriteria VTH 2.2 voor de deskundigheidsgebieden casemanager, vergunningverlener en toezichthouder te leren. Het interessante aan deze opleiding is dat je de theoretische kennis die je opdoet, direct kunt toepassen in je werkzaamheden. Dit stelt je in staat om de opgedane theorie snel in de praktijk te brengen. Je ziet ook dat collega’s na het volgen van de opleiding een goede basis hebben om zich verder te ontwikkelen in hun vakgebied bij Omgevingsdienst Nederland.

Sinds vier jaar geef ik zelf les in specifieke vakinhoudelijke modules binnen de opleidingen OK Bouw en opleiding tot Wetkwaliteitsborger. Daarnaast verzorg ik ook opleidingen voor externe partijen namens Omgevingsdienst Nederland. Ik doe dit met veel plezier en vind het een voortdurende uitdaging om de cursisten op een interactieve manier iets bij te brengen.

Groeien

De functie Teamleider Bouw

Door de voortdurende groei van Omgevingsdienst Nederland, ontstond er een behoefte aan een extra teamleider bouw/ruimtelijke ontwikkeling. Binnen Omgevingsdienst Nederland streven we er voortdurend naar dat elke collega het beste uit zichzelf kan halen. Hoewel we allemaal onze individuele werkzaamheden hebben, maken we altijd ruimte om elkaar te helpen waar nodig. Als teamleider is het een van mijn taken om dit gedachtegoed over te brengen op mijn team, zodat iedereen optimaal kan functioneren en groeien binnen zijn of haar rol in het vakgebied. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat een adviseur met slechts één opdrachtgever bezig is, maar voor diegene met iets meer ervaring is er de behoefte voor meer diversiteit en met meerdere klanten te werken.

Mijn ambities bij Omgevingsdienst Nederland

Één van mijn ambities is om een gewaardeerd teamleider te worden die betrokken is bij zijn collega’s. Ik heb nog genoeg punten waar ik in kan groeien, maar dit is een mooie stap in mijn carrière. Daarnaast wil ik ervoor zorgen dat adviseurs kunnen uitblinken in hun eigen vakgebied. Adviseurs kunnen altijd terecht bij mij en samen gaan we kijken waar zij willen werken en welke projecten interessant zijn. Het team moet uiteindelijk nog groter worden dus daar zit voor mij ook wel een uitdaging in.

De sfeer hier is echt top! We proberen iedereen te helpen waar nodig op een positieve manier en het werk wat we leveren op een hoog niveau te doen. Het belangrijkste voor mij is dat je plezier in je werk hebt en je betrokken voelt bij de organisatie.

”De sfeer hier is echt top! We proberen iedereen te helpen waar nodig op een positieve manier en het werk wat we leveren op een hoog niveau te doen.”

Bekijk onze vacatures

Zijn we klaar voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (WKB)?

Ja, dat denk ik zeker. Omgevingsdienst Nederland beschikt over voldoende capaciteit om het werk te waarborgen. We streven ernaar om als organisatie te blijven groeien. We hebben de vakkennis en expertise in huis en onze ervaren adviseurs zijn er klaar voor. Bovendien hebben we ook een partnerschap met Woningborg Toetsing en Toezicht (WTT), wat ons enorm zal helpen met het uitvoeren van bouwcontroles. Momenteel lopen er verschillende pilotprojecten binnen gemeenten om te beoordelen welke impact dit zal hebben op hun werkzaamheden. Omgevingsdienst Nederland heeft in combinatie met interne en externe experts een zestien daagse opleiding kwaliteitsborging vormgegeven. Deze is speciaal ontworpen voor startende medewerkers, maar ook voor externe deelnemers vanuit de gemeenten.

We kijken uit naar de komst van de Wetkwaliteitsboring en Omgevingswet. Dit is voor onze dienstverlening interessant en uitdagend, maar ik heb er veel vertrouwen in en kijk uit naar de toekomst bij Omgevingsdienst Nederland!

Ben jij specialist binnen de fysieke leefomgeving en klaar om je carrière een boost te geven? Neem dan contact met ons op!

Voor meer informatie kun je bellen naar 06-48215025 of stuur een mail naar: j.verharen@omgevingsdienstnederland.nl

Lees verder

Ruimtelijke ontwikkeling
10 juni 2024

In gesprek met RO adviseur Emiel

Emiel, adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling bij Omgevingsdienst Nederland, is nu 1 jaar werkzaam binnen onze organisatie. Emiel draagt graag zijn steentje bij aan de ruimtelijke ordening van Nederland en...

Wet kwaliteitsborging en Omgevingswet
23 mei 2024

Navigeren door de Omgevingswet met Wico Ankersmit

Luister nu naar de eerste aflevering "Navigeren door de Omgevingswet met Wico Ankersmit van de Omgevingscast."...

Werken bij
26 april 2024

Teamuitje Omgevingsdienst Nederland 2024

We maken graag tijd vrij voor teambuilding zodat je regelmatig in contact bent met jouw collega’s....

guid ?> guid ?>

Inschrijven nieuwsbrief opleidingen

Ontvang de laatste updates en nieuws over opleidingen, masterclasses of modules rechtstreeks in je inbox!