Jezelf inhoudelijk blijven prikkelen, zo doet Jason dat

Ontwikkeling en groei staat voorop bij Omgevingsdienst Nederland. Bouwkundig adviseur en collega Jason heeft dan ook niet stil gezeten. Pas afgestudeerd en een baan als bouwkundig adviseur? Jason is de uitdaging aangegaan. Hoe hij dit in zulke korte tijd voor elkaar heeft gekregen? Omgevingsdienst faciliteert je in de baan en opleiding die bij je past en zorgt ervoor dat jij vooruit gaat in je carrière. Jason vertelt er graag meer over en deelt zijn ervaringen, dromen en ambities met ons:

Categorie
Werken bij

Publicatie
29 september 2022

Vers uit de schoolbanken startte collega Jason met zijn zoektocht naar dé kickstart van zijn carrière. Hij startte zijn loopbaan bij Omgevingsdienst Nederland, de organisatie waar hij tot op de dag van vandaag met veel plezier werkt. Jason neemt ons mee terug in de tijd en samen werpen we een blik op de toekomst. Een toekomst vol dromen en ambities. Want dit is waar Omgevingsdienst Nederland goed in is, je vooruit helpen in je carrière. Jason vertelt:  

Hoe het allemaal begon..’’

‘’Ik heb ik 2018 mijn opleiding Bouwkunde afgerond aan de Hogeschool in Tilburg. Met mijn diploma Bouwkunde op zak ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging binnen de bouwsector. In die tijd lag het werk voor het oprapen en heb ik me uitgebreid kunnen oriënteren op de arbeidsmarkt. Ik heb verschillende kennismakingsgesprekken gevoerd en heb uiteindelijk voor Omgevingsdienst Nederland gekozen.”

Van student naar bouwkundig adviseur

“Ik ben mijn loopbaan binnen Omgevingsdienst Nederland begonnen als bouwkundig adviseur. Vanuit deze rol focus ik me op casemanagement, de inhoudelijke toetsing op bouwkundig gebied of het bestemmingsplan. Er worden integrale afwegingen gemaakt en adviezen van verschillende disciplines gebundeld om zo een concreet eindadvies te bieden. Daarbij ontvang je veel vragen over het proces rondom de vergunningaanvraag.

Bouwkundig adviseur

Om de aanvragers zo goed mogelijk van dienst te zijn is het belangrijk dat je flexibel met de aanvragen weet om te gaan, binnen de wettelijke kaders waarin je opereert. Het menselijke contact met de aanvragers in combinatie met het inhoudelijke bouwtechnische aspect houdt je blik scherp en maakt je werk divers en uitdagend. Daarnaast ben ik gestart met de Opleiding Kernactiviteiten Bouw (OK Bouw), een opleiding speciaal voor startende medewerkers binnen het vakgebied. Naast een stukje vakinhoudelijke ontwikkeling, draagt deze opleiding ook bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Dat geeft mij een goede basis binnen het vakgebied. Deze aspecten, in combinatie met de prettige werkcultuur maken dat ik er iedere dag met veel plezier werk.

Time flies when you’re having fun

‘’Dankzij de prettige informele werksfeer en het fijne team zijn de afgelopen 4 jaar voorbij gevlogen. Binnen Omgevingsdienst Nederland maak je onderdeel uit van een hecht en enthousiast team dat wilt winnen en ergens zijn tanden in durft te zetten. Gedreven door een gezamenlijke passie werken we hard om opdrachten binnen te halen en onze opdrachtenportefeuille verder uit te breiden. Naast het harde werken wordt er ook veel gelachen. Samen gaan we vooruit en vieren we behaalde successen. ‘’Work hard, play hard ‘’ is dan ook echt van toepassing op onze organisatie.

Vanuit deze gedachtegang worden er regelmatig themabijeenkomsten, borrels en uitjes georganiseerd. Deze evenementen staan in het teken van teambuilding en kennisdeling. We maken graag tijd vrij om te borrelen maar ook om kennis uit te wisselen, een blik op de toekomst te werpen en het glas te heffen op de behaalde resultaten.’’

Toekomstdromen

‘’De afdeling bouw bestaat uit een grote club aan casemanagers, bouwplantoetsers en constructeurs waardoor er veel kennis, kunde en inzichten bij de organisatie aanwezig is. In de toekomst zou ik mijn management skills verder willen ontwikkelen om het integrale procesmanagement nog beter te faciliteren en alle disciplines zo goed mogelijk te laten samenwerken. Kennisdeling is dan ook een belangrijk speerpunt van de organisatie. Het is belangrijk om met collega’s te sparren over relevante onderwerpen en projecten uit de bouwwereld. Hierdoor wordt je inhoudelijk uitgedaagd en blijf je nieuwe dingen leren.  Samen kom je verder en gaan we vooruit.‘’

Stip op de horizon

‘’We groeien hard en streven ernaar om de grootste speler binnen het fysieke domein te worden. Naast de uitbreiding van onze opdrachtenportefeuille focussen we ons ook op een optimalisatie van de werkprocessen. We zijn continue bezig met het optimaliseren van onze werkprocessen om onze opdrachtgevers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Hiermee verstevigen we het fundament van de organisatie en leggen we een stevige basis voor de toekomst. Want een ding is zeker, we zoeken altijd de grenzen op, en als het even kan, dan verleggen we die.‘’

Ben jij werkzaam binnen de fysieke leefomgeving en klaar om je carrière een boost te geven? Neem dan contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden!

Voor meer informatie kun je bellen naar 043 – 604 90 05 of stuur een mail naar: info@omgevingsdienstnederland.nl

Lees verder

Ruimtelijke ontwikkeling
10 juni 2024

In gesprek met RO adviseur Emiel

Emiel, adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling bij Omgevingsdienst Nederland, is nu 1 jaar werkzaam binnen onze organisatie. Emiel draagt graag zijn steentje bij aan de ruimtelijke ordening van Nederland en...

Wet kwaliteitsborging en Omgevingswet
23 mei 2024

Navigeren door de Omgevingswet met Wico Ankersmit

Luister nu naar de eerste aflevering "Navigeren door de Omgevingswet met Wico Ankersmit van de Omgevingscast."...

Werken bij
26 april 2024

Teamuitje Omgevingsdienst Nederland 2024

We maken graag tijd vrij voor teambuilding zodat je regelmatig in contact bent met jouw collega’s....

guid ?> guid ?>

Inschrijven nieuwsbrief opleidingen

Ontvang de laatste updates en nieuws over opleidingen, masterclasses of modules rechtstreeks in je inbox!