Zo houd casemanager Bart zijn professionele blik scherp

Ontwikkeling en groei staat bij Omgevingsdienst Nederland centraal en loopt als een rode draad door de organisatie. Een mooi voorbeeld van een collega die zichzelf inhoudelijk is blijven uitdagen en ontwikkelen is Bart Wijdeven. Bart vierde onlangs zijn 5-jarig jubileum en zet zich al jaren met veel passie in voor Omgevingsdienst Nederland, oorspronkelijk als bouwplantoetser en later als WABO casemanager. Benieuwd hoe Bart zichzelf blijft ontwikkelen en uitdagen? Hij deelt zijn ambities, wensen en ervaringen graag met ons! 

Categorie
Werken bij

Publicatie
22 juni 2022

We vierden onlangs het 5-jarig jubileum van Bart Wijdeven en blikten samen terug. De afgelopen jaren is Bart van onmisbare waarde gebleken, zo heeft hij een grote rol gespeeld in de groei van de organisatie en draagt hij dagelijks bij aan het werkplezier van zijn collega’s. We vroegen Bart naar zijn ervaringen met Omgevingsdienst Nederland, de groei die hij heeft doorgemaakt en zijn dromen en ambities voor in de toekomst. Bart vertelt: 

“Na het afronden van mijn studie Bouwkunde ben ik op wereldreis gegaan. Eenmaal terug in Nederland was het tijd om aan de slag te gaan met de kennis die ik tijdens mijn studie had opgedaan en zocht ik een baan om mijn horizon te verbreden. Ik heb gedurende mijn studie al een aantal jaar als werkvoorbereider bij een bouwbedrijf gewerkt en was benieuwd hoe het er aan de andere kant van de tafel aan toe ging. Dat maakte de keuze voor Omgevingsdienst Nederland een interessante vervolgstap voor mij.”

Waarom Omgevingsdienst Nederland?
“Tijdens het eerste gesprek werd mijn aandacht getrokken door de uitdagende projecten in combinatie met de bedrijfscultuur. Gedurende het kennismakingsgesprek was al snel merkbaar dat Omgevingsdienst Nederland veel waarde hecht aan groei, ontwikkeling en werkplezier. Ik besloot de uitdaging aan te gaan en tot op heden werk ik er met veel passie en plezier.”

Hoe is je loopbaan bij Omgevingsdienst Nederland verlopen?
“Binnen Omgevingsdienst Nederland wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dit heeft ertoe geleid dat ik een groei heb doorgemaakt en al vrij snel de stap kon maken van bouwplantoetser naar casemanager.”

casemanager

Bart aan het werk als WABO casemanager.

Wat houdt casemanagement precies in?

”In mijn nieuwe rol als casemanager bij Omgevingsdienst Nederland heb ik mijn eigen klantenportefeuille en voer ik alle casemanagement werkzaamheden zelfstandig uit. Ik behandel de vergunningaanvragen van A tot Z en toets de aanvragen op volledigheid en inhoud. Hierbij fungeer ik als de spil tussen initiatiefnemer, adviseurs en belanghebbenden en ben ik het aanspreekpunt voor onze opdrachtgevers.”

Over Omgevingsdienst Nederland

”Ik heb in Omgevingsdienst Nederland een organisatie gevonden die groei en ontwikkeling niet alleen faciliteert, maar ook daadwerkelijk met je meegroeit. In de loop der jaren is Omgevingsdienst Nederland flink gegroeid, en dat ik de groei van Omgevingsdienst Nederland van A tot Z heb mogen ervaren maakt het werk heel bijzonder.”

Hoe staat het met het wij-gevoel binnen Omgevingsdienst Nederland?
”Ik werk al jaren samen met een hecht team waar we met z’n alle hard werken om onze doelstellingen te behalen, maar ook veel werkplezier beleven. Er wordt veel gelachen op de werkvloer, maar we zetten ook onze tanden in uitdagende projecten.

De sfeer binnen Omgevingsdienst speelt dan ook een belangrijke rol binnen mijn 5-jarig dienstverband. We horen vaak van collega’s dat ze nog nooit zo een fijne werksfeer hebben ervaren als bij Omgevingsdienst Nederland.

Deze prettige werksfeer in combinatie met de groei en successen die we hebben weten te realiseren is dan ook echt de kracht van de organisatie.”

Opleiding casemanagement

”De afdeling bouw bestaat uit een grote club aan casemanagers, bouwplantoetsers en constructeurs waardoor er veel kennis bij de organisatie aanwezig is. Dat maakt het mogelijk om met collega’s binnen de verschillende specialismes te sparren over uiteenlopende onderwerpen en projecten en zo veel van en met elkaar te leren. De grote club met vakspecialisten in combinatie met de diversiteit aan opdrachtgevers en opdrachten biedt een enorme meerwaarde voor mij als casemanager en zorgt voor een continue groei op zowel persoonlijk vlak als werkvlak.”

”We horen vaak van collega’s dat ze nog nooit zo een fijne werksfeer hebben ervaren als bij Omgevingsdienst Nederland.”

Wat zijn de ambities voor de toekomst van ODN?
“We willen het fundament van de organisatie nog verder uitbreiden om zo een stevige basis voor de toekomst te leggen. We zijn dan ook hard aan de weg aan het timmeren om naast marktleider, ook de grootste speler binnen de fysieke leefomgeving te worden. We hopen dat we binnenkort nog een aantal projecten van opdrachtgevers uit de Randstad aan onze portefeuille kunnen toevoegen. Hier liggen voor de toekomst zeker nog mooie kansen.”

Ben jij werkzaam binnen de fysieke leefomgeving en klaar om je carrière een boost te geven? Neem dan contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden!

Voor meer informatie kun je bellen naar 043 – 604 90 05 of stuur een mail naar: info@omgevingsdienstnederland.nl

Lees verder

Werken bij
23 mei 2024

Navigeren door de Omgevingswet met Wico Ankersmit

Luister nu naar de eerste aflevering "Navigeren door de Omgevingswet met Wico Ankersmit van de Omgevingscast."...

Werken bij
26 april 2024

Teamuitje Omgevingsdienst Nederland 2024

We maken graag tijd vrij voor teambuilding zodat je regelmatig in contact bent met jouw collega’s....

Wet kwaliteitsborging en Omgevingswet
27 maart 2024

Bouw met ons mee aan de toekomst van Nederland

Met de inwerkingtreding van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen zijn we opzoek naar verschillende functies voor bouw professionals...

guid ?> guid ?>

Inschrijven nieuwsbrief opleidingen

Ontvang de laatste updates en nieuws over opleidingen, masterclasses of modules rechtstreeks in je inbox!