Klantportaal   |  Leerplatform

Zo houd casemanager Bart zijn professionele blik scherp

Ontwikkeling en groei staat bij Omgevingsdienst Nederland centraal en loopt als een rode draad door de organisatie. Een mooi voorbeeld van een collega die zichzelf inhoudelijk is blijven uitdagen en ontwikkelen is Bart Wijdeven. Bart vierde onlangs zijn 5-jarig jubileum en zet zich al jaren met veel passie in voor Omgevingsdienst Nederland, oorspronkelijk als bouwplantoetser en later als WABO casemanager. Benieuwd hoe Bart zichzelf blijft ontwikkelen en uitdagen? Hij deelt zijn ambities, wensen en ervaringen graag met ons! 

Categorie
Werken bij

Gepubliceerd op
22 juni 2022

Werken bij

We vierden onlangs het 5-jarig jubileum van Bart Wijdeven en blikten samen terug. De afgelopen jaren is Bart van onmisbare waarde gebleken, zo heeft hij een grote rol gespeeld in de groei van de organisatie en draagt hij dagelijks bij aan het werkplezier van zijn collega’s. We vroegen Bart naar zijn ervaringen met Omgevingsdienst Nederland, de groei die hij heeft doorgemaakt en zijn dromen en ambities voor in de toekomst. Bart vertelt: 

“Na het afronden van mijn studie Bouwkunde ben ik op wereldreis gegaan. Eenmaal terug in Nederland was het tijd om aan de slag te gaan met de kennis die ik tijdens mijn studie had opgedaan en zocht ik een baan om mijn horizon te verbreden. Ik heb gedurende mijn studie al een aantal jaar als werkvoorbereider bij een bouwbedrijf gewerkt en was benieuwd hoe het er aan de andere kant van de tafel aan toe ging. Dat maakte de keuze voor Omgevingsdienst Nederland een interessante vervolgstap voor mij.”

Waarom Omgevingsdienst Nederland?
“Tijdens het eerste gesprek werd mijn aandacht getrokken door de uitdagende projecten in combinatie met de bedrijfscultuur. Gedurende het kennismakingsgesprek was al snel merkbaar dat Omgevingsdienst Nederland veel waarde hecht aan groei, ontwikkeling en werkplezier. Ik besloot de uitdaging aan te gaan en tot op heden werk ik er met veel passie en plezier.”

Hoe is je loopbaan bij Omgevingsdienst Nederland verlopen?
“Binnen Omgevingsdienst Nederland wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dit heeft ertoe geleid dat ik een groei heb doorgemaakt en al vrij snel de stap kon maken van bouwplantoetser naar casemanager.

Foto interview Bart Wijdeven

Bart aan het werk als WABO casemanager.

In deze nieuwe rol behandel ik vergunningaanvragen van A tot Z en ben ik het aanspreekpunt voor onze opdrachtgevers. Daarnaast voer ik zelfstandig alle casemanagement werkzaamheden uit.

Ik heb in Omgevingsdienst Nederland een organisatie gevonden die groei en ontwikkeling niet alleen faciliteert, maar ook daadwerkelijk met je meegroeit. In de loop der jaren is Omgevingsdienst Nederland flink gegroeid, en dat ik de groei van Omgevingsdienst Nederland van A tot Z heb mogen ervaren maakt het werk heel bijzonder.”

Hoe staat het met het wij-gevoel binnen Omgevingsdienst Nederland?
”Ik werk al jaren samen met een hecht team waar we met z’n alle hard werken om onze doelstellingen te behalen, maar ook veel werkplezier beleven. Er wordt veel gelachen op de werkvloer, maar we zetten ook onze tanden in uitdagende projecten.

De sfeer binnen Omgevingsdienst speelt dan ook een belangrijke rol binnen mijn 5-jarig dienstverband. We horen vaak van collega’s dat ze nog nooit zo een fijne werksfeer hebben ervaren als bij Omgevingsdienst Nederland.

De afdeling bouw bestaat uit een grote club aan casemanagers, bouwplantoetsers en constructeurs waardoor er veel kennis bij de organisatie aanwezig is. Dat maakt het mogelijk om met collega’s binnen de verschillende specialismes te sparren over uiteenlopende onderwerpen en projecten. Dit biedt een enorme meerwaarde voor mij als casemanager en zorgt voor groei en ontwikkeling op zowel persoonlijk als werkvlak.

Deze prettige werksfeer in combinatie met de groei en successen die we hebben weten te realiseren is echt de kracht van de organisatie.”

”We horen vaak van collega’s dat ze nog nooit zo een fijne werksfeer hebben ervaren als bij Omgevingsdienst Nederland.”

Wat zijn de ambities voor de toekomst van ODN?
“We willen het fundament van de organisatie nog verder uitbreiden om zo een stevige basis voor de toekomst te leggen. We zijn dan ook hard aan de weg aan het timmeren om naast marktleider, ook de grootste speler binnen de fysieke leefomgeving te worden. We hopen dat we binnenkort nog een aantal projecten van opdrachtgevers uit de Randstad aan onze portefeuille kunnen toevoegen. Hier liggen voor de toekomst zeker nog mooie kansen.”

Ben jij werkzaam binnen de fysieke leefomgeving en klaar om je carrière een boost te geven? Neem dan contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden!

Voor meer informatie kun je bellen naar 043 – 604 90 05 of stuur een mail naar: info@omgevingsdienstnederland.nl

Lees verder

Werken bij
7 november 2022

Een kickstart van je carrière als trainee casemanager Bouw

Na het afronden van haar masteropleiding ging collega en trainee Sylvia op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zo startte Sylvia haar carrière met het traineeship Bouw. Ze is nog lang niet uitgeleerd en ...

Werken bij
29 september 2022

Jezelf inhoudelijk blijven prikkelen, zo doet Jason dat

Ontwikkeling en groei staat voorop bij Omgevingsdienst Nederland. Bouwkundig adviseur en collega Jason heeft dan ook niet stil gezeten. Pas afgestudeerd en een baan als bouwkundig adviseur? Jason is d...

Werken bij
17 augustus 2022

Het ontstaan van Omgevingsdienst Nederland

Omgevingsdienst Nederland is ooit ontstaan uit een klein team met bouwplantoetsers en uitgegroeid tot een succesvolle organisatie binnen de fysieke leefomgeving, met toonaangevende opdrachtgevers door...

guid ?> guid ?>

Whitepaper Omgevingswet

De uitgestelde Omgevingswet is een hot topic. Ben jij klaar voor de komst van de nieuwe wet? Download onze whitepaper en start vandaag nog!