Gemeente Eindhoven en Omgevingsdienst Nederland starten samenwerking voor groeiend aantal .

De inkt van het contract is nét gedroogd maar de samenwerking is al van start want gemeente Eindhoven groeit stevig door de komende jaren. Lees meer over de nieuwe samenwerking.

Categorie
Werken bij

Publicatie
11 augustus 2021

Wie in Eindhoven een bouwvergunning aanvraagt, krijgt vanaf heden niet standaard meer te maken met een gemeenteambtenaar. Met het oog op de huidige en toekomstige ontwikkelingen slaan Omgevingsdienst Nederland en gemeente Eindhoven de handen in elkaar, om het groeiend aantal aanvragen voor verbouwing, nieuwbouw of sloop te kunnen verwerken.

In mei 2021 heeft gemeente Eindhoven een Europese aanbesteding gepubliceerd ‘toetsing omgevingsvergunning-ondersteuning op afstand’. Met het winnen van deze miljoenenaanbesteding gaat Omgevingsdienst Nederland als flexibele schil aan de slag met de beoordeling van aanvragen, de uitvoering van controles op het bouwbesluit en het verstrekken van omgevingsvergunningen voor gemeente Eindhoven.

De omvang van de opdracht bedraagt naar verwachting 3.75 miljoen over een looptijd van vier jaar. Er is een raamcontract gesloten van in de basis 2 jaar met 2 optiejaren. “Gemeente Eindhoven heeft ons de vraag gesteld om de werkzaamheden en daarmee het raamcontract eerder in te laten gaan. Aan dat verzoek hebben wij direct gehoor gegeven, waardoor we momenteel al operationeel zijn.” Aldus Bas Gerards, Teamleider Bouw bij Omgevingsdienst Nederland.

Foto samenwerking gemeente Eindhoven - Omgevingsdienst Nederland

Foto van links naar rechts:
Bas Gerards, Teamleider Bouw Omgevingsdienst Nederland,
Astrid Dijk van Rooij, plaatsvervangend afdelingshoofd Vergunningen &
Harrie van het Hof, plaatsvervangend afdelingshoofd Vergunningen.

De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf de vestiging van Omgevingsdienst Nederland vlak bij de Berenkuil in Eindhoven. We zijn daarmee goed bekend met de lokale omstandigheden en ontwikkelingen. Op dit moment wordt het team Bouw bij Omgevingsdienst Nederland ingevuld door circa 40 specialisten. Daarnaast verwachten we met deze opdracht een verdere groei te realiseren. Naast het team van bouwkundigen beschikt Omgevingsdienst Nederland ook over specialisten binnen de vakgebieden milieu, ruimtelijke ontwikkeling en omgevingsrecht.

Over ons
Omgevingsdienst Nederland is specialist én marktleider wat betreft het outsourcen van vergunningverlening, toezicht en handhaving en juridische ondersteuning op het gebied van omgevingsrecht binnen de overheidssector. Ook verzorgen we verscheidene vormen van maatwerktrainingen, opleidingsprogramma’s, traineeships, permanente educatie en kennisdagen. Zo leiden we zowel externe als eigen medewerkers op om als specialist binnen hun vakgebied aan de slag te gaan. Kijk voor meer informatie over onze opleidingen op www.omgevingsdienstnederland.nl/opleidingen

Samenwerking starten? Informeer naar de mogelijkheden.

We staan je graag te woord!

Lees verder

Wet kwaliteitsborging en Omgevingswet
27 maart 2024

Bouw met ons mee aan de toekomst van Nederland

Met de inwerkingtreding van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen zijn we opzoek naar verschillende functies voor bouw professionals...

Wet kwaliteitsborging en Omgevingswet
11 januari 2024

Omgevingsdienst Nederland en TÜV NORD Nederland gaan elkaar versterken bij de uitvoering van de Wkb

Omgevingsdienst Nederland en TÜV NORD Nederland starten veelbelovend samenwerking voor private kwaliteitsborging...

Werken bij
29 december 2023

Terugblik 2023

Met gepaste trots lanceren we onze nieuwe video over de opleidingen van Omgevingsdienst Nederland!...

guid ?> guid ?>

Inschrijven nieuwsbrief opleidingen

Ontvang de laatste updates en nieuws over opleidingen, masterclasses of modules rechtstreeks in je inbox!