Daag jezelf inhoudelijk uit. Zo doet Thomas dat

Ontwikkeling en groei vinden we bij Omgevingsdienst Nederland belangrijk en vooral ook een leuke uitdaging. Maar wat houdt dat nou precies in? We gingen in gesprek met collega Thomas Driessen die onlangs een stap maakte van casemanager naar teamleider Bouw. Hij vertelt ons over zijn werkzaamheden, ervaringen en ambities voor de toekomst.

Categorie
Werken bij

Publicatie
9 juni 2022

Ruim 15 jaar geleden kwam collega Thomas voor het eerst in contact met Omgevingsdienst Nederland. Hij startte als bouwkundige toen Omgevingsdienst Nederland nog maar bestond uit een team van twee collega’s. Nu, 15 jaar later, telt Omgevingsdienst Nederland meer dan 60 collega’s en maakt Thomas een stap van casemanager naar teamleider Bouw. Vanuit die rol neemt hij de aansturing van zo’n 30 vakspecialisten voor zijn rekening. We spreken hem over zijn ervaringen, nieuwe functie en ambities voor de toekomst. Thomas vertelt:

“Mijn rol binnen de organisatie is altijd heel breed geweest. Ik draai natuurlijk al een aantal jaren mee en trek graag projecten naar me toe om uitdaging en afwisseling in mijn werk te houden. Zo voer ik opdrachten uit voor gemeente Amsterdam, waar ik nu nog ongeveer 40 omgevingsvergunningen behandel. Die werkzaamheden bestaan uit vergunningsaanvragen behandelen, verzorgen van de correspondentie, adviezen uitzetten en het bewaken van het proces, zodat er een goed eindproduct de deur uit gaat.

Daarnaast ben ik klantverantwoordelijke (eerste aanspreekpunt voor een deel van de klanten), begeleid ik nieuwe collega’s en voer ik nog werkzaamheden uit als brandveiligheidsadviseur en toezichthouder bouw.”

Je hebt een stap gemaakt naar teamleider bouw, hoe is dat gegaan?
“Omgevingsdienst Nederland groeit heel hard en met de interne stap van Dennis van Uijen van manager naar directeur Omgevingsdienst Nederland, ontstond er behoefte aan een extra teamleider. Zo konden bepaalde werkzaamheden worden opgevangen. De vacature is intern uitgezet en na een relatief korte sollicitatieprocedure heb ik de stap gemaakt naar de rol van teamleider. Een mooi nieuw hoofdstuk wat nu van start gaat, waarin ik mezelf inhoudelijk weer ga uitdagen om verder te ontwikkelen en groeien.”

Waarom Omgevingsdienst Nederland?
“Ik ben altijd iemand geweest die nieuwe uitdagingen en afwisseling in werkzaamheden zoekt. Destijds vond ik deze afwisseling door het werken op detacheringsbasis. Hierdoor heb ik verschillende functies bij verschillende soorten organisaties kunnen bekleden.

thomas driessen

Thomas tijdens zijn promotie naar teamleider Bouw.

Dit resulteerde in het leren kennen van nieuwe werkmethodes, andere omgevingen en nieuwe mensen. Het nadeel daarvan voor mij persoonlijk was dat je nooit een band opbouwt met de mensen waar je mee samenwerkt gedurende die korte projecten. Bij Omgevingsdienst Nederland heb je dan eigenlijk het beste van twee werelden. Je werkt met een vast team enthousiaste vakprofessionals én je ervaart afwisseling door de vele verschillende opdrachtgevers. Dit biedt de mogelijkheid om nieuwe dingen naar je toe te trekken en te leren en ontwikkelen. Dat is wat mij betreft de ideale combinatie.

Het klinkt cliché maar het is toch een beetje je ‘kindje’. We zijn ooit heel klein begonnen met een handjevol collega’s en van daaruit ga je de organisatie verder opbouwen. Momenteel zijn we groter dan ooit met ruim 60 collega’s. Het is bijzonder om zo’n groei mee te maken.”

Kun je iets meer vertellen over de cultuur?
“We hebben een superleuk team, veel mogelijkheden om te groeien en ontwikkelen, interessante projecten en een fijne werksfeer. En die sfeer. Dat is iets dat je moet ervaren. We werken hard, maar zonder dat mensen alleen maar ‘productie moeten draaien’. De nadruk ligt op groeien en leren. En daarbij is iedereen even belangrijk, want uiteindelijk realiseer je doelstellingen samen.”

Waar wil je nog verder in groeien?
“Voor mij is het belangrijkste doel om bij te dragen aan de groei van Omgevingsdienst Nederland. En dan bedoel ik niet per se groei in omzet, maar groei realiseren met de club mensen die we samen zijn. Om jonge mensen een goede start mee te kunnen geven tijdens hun eerste loopbaanstappen. Mensen goed op te leiden en samen te groeien.

De rol van teamleider zou ik dan ook alleen willen uitvoeren binnen Omgevingsdienst Nederland. Niet bij een andere organisatie waar ik geen affiniteit mee heb. Dit is voor mij de juiste keuze.”

Wat gun je Omgevingsdienst Nederland in de toekomst?
“Dat we de grootste partij in de markt worden met kantoren door het hele land natuurlijk! 😉 We gaan de komende jaren mooie kansen krijgen met de komst van de Wet Kwaliteitsborging en de nieuwe Omgevingswet. We hebben al een mooie positie in de markt, maar we zullen samen keihard moeten werken om die positie in de komende jaren alleen maar te versterken.”

Een nieuwe baan binnen de fysieke leefomgeving?

Daag jezelf inhoudelijk uit. Omgevingsdienst Nederland helpt je daarbij. Check onze vacatures!

Lees verder

Ruimtelijke ontwikkeling
10 juni 2024

In gesprek met RO adviseur Emiel

Emiel, adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling bij Omgevingsdienst Nederland, is nu 1 jaar werkzaam binnen onze organisatie. Emiel draagt graag zijn steentje bij aan de ruimtelijke ordening van Nederland en...

Wet kwaliteitsborging en Omgevingswet
23 mei 2024

Navigeren door de Omgevingswet met Wico Ankersmit

Luister nu naar de eerste aflevering "Navigeren door de Omgevingswet met Wico Ankersmit van de Omgevingscast."...

Werken bij
26 april 2024

Teamuitje Omgevingsdienst Nederland 2024

We maken graag tijd vrij voor teambuilding zodat je regelmatig in contact bent met jouw collega’s....

guid ?> guid ?>

Inschrijven nieuwsbrief opleidingen

Ontvang de laatste updates en nieuws over opleidingen, masterclasses of modules rechtstreeks in je inbox!