De Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging komen eraan!
De Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen krijgen groen licht van de Eerste Kamer en kunnen per 1 januari 2024 in werking treden. ...
Groen licht Omgevingswet met aangenomen Motie-Rietkerk (CDA)
De Omgevingswet is een omstreden onderwerp binnen de politiek. De laatste weken is de inwerkingtreding van de Omgevingswet dan ook onderwerp van gesprek binnen de Eerste Kamer.
Gisteren heeft de Senaat bekend gemaakt dat de plannen voor de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari 2023 doorgang zullen vinden. Dit nieuws werd bekend gemaakt nadat een kleine meerderheid instemde met de motie van CDA senator Theo Rietkerken.
Hiermee geeft de Eerste Kamer groen licht voor de voortgang van de voorbereidingen op de toekomstige Omgevingswet. Op deze manier kunnen alle betrokken (markt)partijen en andere bevoegde gezagen zich voorbereiden op de komst van de nieuwe Omgevingswet en hun werkprocessen tijdig hierop inrichten.
In de motie is opgenomen dat het Adviescollege ICT (AcICT) in oktober een geactualiseerd advies uitbrengt waaruit moet blijken of de digitalisatie van de systemen voldoende capaciteit biedt om een gedegen naleving van de Omgevingswet te borgen.
Wat is het doel van de Omgevingswet?
Met de ingang van de nieuwe Omgevingswet wil de overheid de regels van de ruimtelijke ontwikkeling samenvoegen en moderniseren en hiermee de toepassing van het omgevingsrecht vereenvoudigen. Een bundeling van relevante regels in de vorm van de nieuwe Omgevingswet moet voor gemeentes en andere betrokken (markt)partijen meer samenhang binnen de fysieke leefomgeving creรซren. Daarnaast biedt de nieuwe wetgeving de mogelijkheid om eenvoudiger (lokaal) maatwerk toe te passen en daarmee een betere en snellere besluitvorming te realiseren. De Omgevingswet biedt hiermee een goede balans tussen het benutten en beschermen van de fysieke leefomgeving.
Nieuwe Omgevingswet
Heel bouwend Nederland bereidt zich voor op de komst van de nieuwe Omgevingswet. Ben jij ook klaar voor de komst van de nieuwe wet? Omgevingsdienst Nederland speelt hierop in door het faciliteren van kennisdeling en -ontwikkeling middels opleidingstrajecten, waaronder de specialisatie opleiding Omgevingswet. Daarnaast geven wij in deze blog ook advies over omgevingsrecht!
Ontwikkelingen Omgevingswet.ย
Specialisatie opleiding Omgevingswet
Met de specialisatie opleiding Omgevingswet leer je alle ins en outs rondom de nieuwe Omgevingswet en word je klaargestoomd voor de komst van de nieuwe wetgeving. Na afronding van de opleiding ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het omgevingsplan in de praktijk, het bevoegde gezag, toezicht en de indieningsvereisten van een milieubelastende activiteit.
Heb je vragen over de opleiding of wil je je direct inschrijven? Neem dan contact op met Monique ten Thije: ๐ฒ 06 131 808 22 of neem een kijkje op onze website.
Neem voor meer informatie op met Monique ten Thije via: 06 131 808 22.
De Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen krijgen groen licht van de Eerste Kamer en kunnen per 1 januari 2024 in werking treden. ...
Sinds 30 december 2022 is de ๐ก๐ผ๐ผ๐ฑ๐๐ฒ๐ฟ๐ผ๐ฟ๐ฑ๐ฒ๐ป๐ถ๐ป๐ด ((๐๐จ) ๐ฎ๐ฌ๐ฎ๐ฎ/๐ฎ๐ฑ๐ณ๐ณ ) van de EU in werking getreden. Heeft u vragen over deze verord...
Vanuit jouw rol als bouwkundig constructeur zorg jij voor de veiligheid van onze bouwwerken. Als constructeur bouw ben je verantwoordelijk voor de creatie van een bouwkundig ontwerp en de toetsing v...