Noodverordening ((EU) 2022/2577) in werking getreden

Sinds 30 december 2022 is de noodverordening van de EU in werking getreden. Heeft u vragen over deze verordening of de impact hiervan op de vergunningsprocedure? Onze specialisten van omgevingsdienst nederland staan graag voor u klaar!

Categorie
Milieu en duurzaamheid

Publicatie
1 maart 2023

Sinds 30 december 2022 is de noodverordening van de EU in werking getreden. Het doel van die verordening is om zo snel mogelijk de afhankelijkheid van gas te verminderen en de transitie naar groene energie te versnellen. De verordening is rechtstreeks van toepassing en blijft gedurende 18 maanden van kracht.

De verordening voorziet in versnelde procedures van projecten voor:

  • Installatie van nieuwe zonnepanelen, zonneboilers en energieopslagfaciliteiten
  • Repowering van projecten voor hernieuwbare energie
  • Installatie van warmtepompen
  • Noodzakelijke aansluitingen op het elektriciteitsnet

Heeft u vragen over deze verordening of de impact hiervan op de vergunningsprocedure? Neem contact met ons op via: 040-2949005 of stuur een mail naar info@omgevingsdienstnederland.nl. Onze specialisten staan graag voor u klaar met advies, begeleiding en capaciteit! Interesse in een baan bij Omgevingsdienst Nederland als vergunningverlener? Lees hier meer

Opleiding Duurzaamheid en energie

De transitie naar een duurzame energievoorziening, een circulaire economie en het klimaatakkoord worden steeds belangrijkere speerpunten voor overheden. Bevorderen van energietransitie en de circulaire economie met als doel het behouden van natuurlijke hulpbronnen, het verbeteren van de leveringszekerheid van grondstoffen, het verminderen van milieudruk en emissies en het versterken van de Nederlandse economie. Daarmee leveren de energietransitie en circulaire economie een belangrijke bijdrage aan het klimaatbeleid.

Maar hoe kun jij als specialist duurzaamheid en energie bij jouw overheidsinstelling met deze speerpunten aan de slag? Hoe kun je bijvoorbeeld de samenleving verduurzamen? Welke rol kunnen gemeenten en andere instellingen daarbij spelen? Wat zijn de knelpunten die je tegen gaat komen? En hoe ontwikkel je je vaardigheden om bijvoorbeeld burgers en private partijen te betrekken bij omgevingsplannen? Zomaar enkele vragen die kunnen worden behandeld tijdens onze nieuwe opleiding Duurzaamheid en energie.

Naast het opdoen van veel kennis en vaardigheden die nodig zijn voor jou als specialist duurzaamheid en energie biedt deze opleiding tevens een perfecte kans om te sparren met collega’s van andere overheden. Hoe worden dezelfde onderwerpen bij bijvoorbeeld andere gemeenten aangepakt? Naast leren van een docent leer je dus vooral ook van elkaar omdat iedere deelnemer dezelfde uitdagingen heeft.

Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven voor de opleiding.

Onze specialisten staan klaar voor al uw duurzaamheids- en energie vraagstukken.

Meer informatie? Neem contact op met ons!

Lees verder

Milieu en duurzaamheid
7 mei 2024

Omgevingsdienst Nederland en GEM Crailo bundelen krachten voor duurzame toekomst

“Met deze taak verstevigt Omgevingsdienst Nederland haar positie als marktleider en bevestigt het haar vermogen om flexibele en hoogwaardige oplossingen te bieden voor de toenemende complexiteit van...

Milieu en duurzaamheid
10 april 2024

Energietoezicht door de ogen van Adviseur Tim

Tim, adviseur bij Omgevingsdienst Nederland, is reeds vier jaar werkzaam binnen onze organisatie als Toezichthouder Energie. Met een scherp oog voor detail en deskundigheid voert hij nu energieaudits ...

Wet kwaliteitsborging en Omgevingswet
11 januari 2024

Omgevingsdienst Nederland en TÜV NORD Nederland gaan elkaar versterken bij de uitvoering van de Wkb

Omgevingsdienst Nederland en TÜV NORD Nederland starten veelbelovend samenwerking voor private kwaliteitsborging...

guid ?> guid ?>

Inschrijven nieuwsbrief opleidingen

Ontvang de laatste updates en nieuws over opleidingen, masterclasses of modules rechtstreeks in je inbox!