Klantportaal   |  Leerplatform

Noodverordening ((EU) 2022/2577) in werking getreden

Sinds 30 december 2022 is de ๐—ก๐—ผ๐—ผ๐—ฑ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด ((๐—˜๐—จ) ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฎ/๐Ÿฎ๐Ÿฑ๐Ÿณ๐Ÿณ ) van de EU in werking getreden. Heeft u vragen over deze verordening of de impact hiervan op de vergunningsprocedure? Onze specialisten staan graag voor u klaar met advies, begeleiding en capaciteit!

Categorie
Milieu en duurzaamheid

Gepubliceerd op
1 maart 2023

Milieu en duurzaamheid

Sinds 30 december 2022 is de ๐—ก๐—ผ๐—ผ๐—ฑ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด ((๐—˜๐—จ) ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฎ/๐Ÿฎ๐Ÿฑ๐Ÿณ๐Ÿณ ) van de EU in werking getreden. Het doel van die verordening is om zo snel mogelijk de afhankelijkheid van gas te verminderen en de transitie naar groene energie te versnellen. De verordening is rechtstreeks van toepassing en blijft gedurende 18 maanden van kracht.

De verordening voorziet in versnelde procedures van projecten voor:

  • Installatie van nieuwe zonnepanelen, zonneboilers en energieopslagfaciliteiten
  • Repowering van projecten voor hernieuwbare energie
  • Installatie van warmtepompen
  • Noodzakelijke aansluitingen op het elektriciteitsnet

Heeft u vragen over deze verordening of de impact hiervan op de vergunningsprocedure? Neem contact met ons op via: 040-2949005 of stuur een mail naar info@omgevingsdienstnederland.nl. Onze specialisten staan graag voor u klaar met advies, begeleiding en capaciteit!

Opleiding Duurzaamheid en energie

De transitie naar een duurzame energievoorziening, een circulaire economie en het klimaatakkoord worden steeds belangrijkere speerpunten voor overheden. Bevorderen van energietransitie en de circulaire economie met als doel het behouden van natuurlijke hulpbronnen, het verbeteren van de leveringszekerheid van grondstoffen, het verminderen van milieudruk en emissies en het versterken van de Nederlandse economie. Daarmee leveren de energietransitie en circulaire economie een belangrijke bijdrage aan het klimaatbeleid.

Maar hoe kun jij als specialist duurzaamheid en energie bij jouw overheidsinstelling met deze speerpunten aan de slag? Hoe kun je bijvoorbeeld de samenleving verduurzamen? Welke rol kunnen gemeenten en andere instellingen daarbij spelen? Wat zijn de knelpunten die je tegen gaat komen? En hoe ontwikkel je je vaardigheden om bijvoorbeeld burgers en private partijen te betrekken bij omgevingsplannen? Zomaar enkele vragen die kunnen worden behandeld tijdens onze nieuwe opleiding Duurzaamheid en energie.

Naast het opdoen van veel kennis en vaardigheden die nodig zijn voor jou als specialist duurzaamheid en energie biedt deze opleiding tevens een perfecte kans om te sparren met collegaโ€™s van andere overheden. Hoe worden dezelfde onderwerpen bij bijvoorbeeld andere gemeenten aangepakt? Naast leren van een docent leer je dus vooral ook van elkaar omdat iedere deelnemer dezelfde uitdagingen heeft.

Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven voor de opleiding.

Onze specialisten staan klaar voor al uw duurzaamheids- en energie vraagstukken.

Meer informatie? Neem contact op met ons!

Lees verder

Ontwikkelingen in de markt
14 maart 2023

De Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging komen eraan!

De Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen krijgen groen licht van de Eerste Kamer en kunnen per 1 januari 2024 in werking treden. ...

Milieu en duurzaamheid
16 februari 2023

Wat doet een constructeur?

Vanuit jouw rol als bouwkundig constructeur zorg jij voor de veiligheid van onze bouwwerken. Als constructeur bouw ben je verantwoordelijk voor de creatie van een bouwkundig ontwerp en de toetsing v...

Milieu en duurzaamheid
12 januari 2023

Streep door bouwvrijstelling voor stikstof

De stikstofuitstoot, met de stikstofdepositie als gevolg, houdt de gemoederen in ons land flink bezig. Het is dan ook onderwerp van gesprek binnen en buiten de politieke deuren en zorgt voor tegengest...

guid ?> guid ?>