Opleidingen

Assertiviteit & omgaan met agressie

Deze module Assertiviteit & omgaan met agressie is onderdeel van onze specialisatieopleiding Milieu, maar kan ook als losse module gevolgd worden. Op verzoek is deze module ook online en in-company af te nemen.

Steeds vaker is in het nieuws dat ambtenaren lastig worden gevallen tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden. In veel gevallen is het de omgeving die agressief overkomt. Naast de omgeving is ook je eigen gedrag en houding naar de omgeving toe van invloed op het gedrag van anderen. Door je bewust te zijn van je eigen houding en te weten hoe om te gaan met agressie, creëer je voor jezelf een betere en veiligere werkomgeving.

Module:

Na het volgen van deze module heb je een brede kennis van hoe omgegaan dient te worden met agressiviteit.

Meerwaarde:

Na het volgen van deze module ben jij in staat om:

  • Agressie tijdig te signaleren;
  • Agressie positief om te buigen;
  • Effectief te communiceren;
  • Je een houding aan te nemen om agressie te voorkomen/om te buigen;
  • Een zelfverzekerde houding aan te nemen;
  • Inzicht te krijgen in het gedrag van jezelf en dat van een ander;
  • De juiste gesprekstechniek(en) toe te passen;
  • Effectief om te gaan met weerstand. klantvragen beter te begrijpen.
Doelgroep:

Deze module is geschikt voor medewerkers van gemeenten, provincies en of omgevingsdiensten Deze module is geschikt voor iedereen die in zijn of haar werkzaamheden te maken krijgt met agressie (in de verschillende vormen).

Instroomeisen:

Je beschikt minimaal over een afgeronde MBO-opleiding. Werkervaring bij een overheid is niet noodzakelijk maar heeft de voorkeur.

Lesmethode:

Tijdens deze interactieve module gaan wij in op hoe om te aan met agressie in je werk. Op basis van voorbeelden (casussen) oefenen wij interactie met je en bespreken wij hoe je hier mee om moeten gaan.

Diploma:

De gehele Specialisatieopleiding Milieu, waar deze module onderdeel van uitmaakt, wordt afgesloten met een examen. Wanneer je deelneemt aan de losse module “Assertiviteit/omgaan met agressie” ontvang je na afronding een bewijs van deelname.

Interesse in deze module?

Schrijf je in via onderstaand aanmeldformulier of neem contact met ons op via 040-2949005 of via opleidingen@omgevingsdienstnederland.nl

1Persoonlijke gegevens
2Factuurgegevens
3Opleiding

Persoonlijke gegevens

Inschrijven nieuwsbrief opleidingen

Ontvang de laatste updates en nieuws over opleidingen, masterclasses of modules rechtstreeks in je inbox!