Opleidingen

Bouwpraktijk dag

Deze module is onderdeel van de opleiding Kwaliteitsborging

Ook een praktijkdag maakt onderdeel uit van de opleiding Kwaliteitsborging, waarmee de geleerde theorie in de praktijk kan worden geoefend. Tijdens deze praktijkdag wordt een concrete vertaling gemaakt naar de dagelijkse praktijk van een kwaliteitsborger met veel praktijkvoorbeelden voor de buiteninspecteur.

Bouwpraktijk dag:

Tijdens deze bouwpraktijk dag wordt gewerkt met een bouwactiviteit waarop toezicht moet worden gehouden. Hoe zorg je ervoor dat je systematisch en correct te werk gaat? Waar dien je op te letten en wat zijn de valkuilen?

Meerwaarde:

Na het volgende van deze module:

  • Heb je inzicht gekregen in de dagelijkse praktijk als kwaliteitsborger;
  • Heb je veel praktijkvoorbeelden gehad die je als buiteninspecteur kunt meemaken;
  • Ga je oefenen met toezicht houden op een daadwerkelijke bouwactiviteit;
  • Leer je hoe je systematisch en correct te werk gaat als kwaliteitsborger;
  • Leer je waar je op moet letten en wat de eventuele valkuilen zijn.
Doelgroep/ instroomeisen:

De Opleiding Kwaliteitsborging is ontwikkeld voor (startende) medewerkers met een afgeronde hbo-opleiding Bouw die werkzaam zijn of gaan zijn als kwaliteitsborger. Als je een afwijkende vooropleiding hebt kun je contact opnemen met Omgevingsdienst Nederland om te bepalen of instroom mogelijk is.

De opleiding is daarnaast bedoeld voor personen, die ervaring hebben in het vakgebied bouw en de rol van kwaliteitsborger willen gaan vervullen in het nieuwe stelsel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vergunningverleners/toezichthouders bouw bij BWT van gemeenten en opzichters/directievoerders werkzaam bij adviesbureaus, architectenbureaus en bouwers.

Afhankelijk van je werkervaring en achtergrond is het mogelijk de opleiding gedeeltelijk te volgen.

Lesmethode:

Tijdens de module wordt de theorie besproken mede aan de hand van een PowerPointpresentatie. Daarnaast wordt door middel van discussie over en bespreking van praktijksituaties het geleerde vertaald naar de praktijk. Hierbij wordt gewerkt met opdrachten waarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van de algemene voorbeeldcasus en eigen casuïstiek die je zelf in brengt.

Op verzoek is deze module in-company af te nemen.

Interesse in deze bouwpraktijk dag?

Schrijf je in via onderstaand aanmeldformulier of neem contact met ons op via 040-2949005 of via opleidingen@omgevingsdienstnederland.nl

1Persoonlijke gegevens
2Factuurgegevens
3Opleiding

Persoonlijke gegevens

Inschrijven nieuwsbrief opleidingen

Ontvang de laatste updates en nieuws over opleidingen, masterclasses of modules rechtstreeks in je inbox!