Opleidingen

Communiceren als kwaliteitsborger

De module Communiceren als kwaliteitsborger is onderdeel van de opleiding Kwaliteitsborging, maar kan ook als losse module gevolgd worden.

Werken met mensen is communiceren. Met meer zelfinzicht in je eigen communicatie voel je meer zelfvertrouwen om in gesprek te gaan met de ander. Daarnaast helpt het om sneller inzicht te krijgen in je gesprekspartner met als doel professioneel en effectief communiceren

Module Communiceren als kwaliteitsborger:

Deze module zorgt voor zelfinzicht door middel van bewustwording en modellen die hierbij ondersteunen. En allerlei communicatietechnieken en vaardigheden die je kunt toepassen in je dagelijkse werk.

Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn:

 • Karakterkleuren van Carl Jung
 • Communicatie met de verschillende kleuren
 • Logische niveaus van veranderen (Bateson)
 • Diverse communicatie weetjes en technieken
 • Assertief communiceren
 • Omgaan met weerstand
 • Kernkwadranten
 • Praktijkvoorbeelden van de deelnemers
Meerwaarde:

Na het volgen van deze module:

 • Ken je jezelf beter en kun je sneller inschatten wie je tegenover je hebt
 • Leer je effectiever communiceren
 • Weet je te benoemen wat je kwaliteiten en valkuilen zijn hierin
 • Heb je geoefend met voor jou de “lastige” gesprekspartners
Kosten:

Deze module maakt onderdeel uit van de opleiding Kwaliteitsborging. Bekijk ook de gehele opleiding Kwaliteitsborging voor meer informatie.

Doelgroep/ instroomeisen:

De Opleiding Kwaliteitsborging is ontwikkeld voor (startende) medewerkers met een afgeronde hbo-opleiding Bouw die werkzaam zijn of gaan zijn als kwaliteitsborger. Als je een afwijkende vooropleiding hebt kun je contact opnemen met Omgevingsdienst Nederland om te bepalen of instroom mogelijk is.

De opleiding is daarnaast bedoeld voor personen, die ervaring hebben in het vakgebied bouw en de rol van kwaliteitsborger willen gaan vervullen in het nieuwe stelsel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vergunningverleners/toezichthouders bouw bij BWT van gemeenten en opzichters/directievoerders werkzaam bij adviesbureaus, architectenbureaus en bouwers.

Afhankelijk van je werkervaring en achtergrond is het mogelijk de opleiding gedeeltelijk te volgen.

Lesmethode:

Tijdens de module wordt de theorie besproken mede aan de hand van een PowerPointpresentatie. Daarnaast wordt door middel van discussie over en bespreking van praktijksituaties het geleerde vertaald naar de praktijk. Hierbij wordt gewerkt met opdrachten waarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van de algemene voorbeeldcasus en eigen casuïstiek die je zelf in brengt.

Op verzoek is deze module ook online en in-company af te nemen.

Interesse in de module Communiceren als kwaliteitsborger?

Schrijf je in via onderstaand aanmeldformulier of neem contact met ons op via 040-2949005 of via opleidingen@omgevingsdienstnederland.nl.

1Persoonlijke gegevens
2Factuurgegevens
3Opleiding

Persoonlijke gegevens

Inschrijven nieuwsbrief opleidingen

Ontvang de laatste updates en nieuws over opleidingen, masterclasses of modules rechtstreeks in je inbox!