Deelnemers van de Basisopleiding RO bezoeken CPO-project in Deurne

Op vrijdag 9 juni hebben deelnemers van de basisopleiding ruimtelijke ontwikkeling (module gebiedsontwikkeling) een werkbezoek gehad bij de bouw van een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) project in Deurne, onder begeleiding van adviesbureau Vastgoedregisseur. Na een presentatie over de verschillende vormen van consument-gestuurde woningbouwontwikkeling zoals CPO, werd de opgedane kennis ook daadwerkelijk in de praktijk bekeken.

Categorie
Ruimtelijke ontwikkeling

Gepubliceerd op
15 juni 2023

Presentatie Vastgoedregisseur

Voorafgaand aan het werkbezoek gaf Niels van Bree namens Vastgoedregisseur een presentatie over verschillende vormen van collectieve zelfbouw, waarbij ook enkele praktijkvoorbeelden werden aangehaald. Een van die collectieve zelfbouw vormen is CPO. Bij CPO richten een groep particulieren een vereniging op om vervolgens onder professionele begeleiding gezamenlijk een woningbouwproject te ontwikkelen en laten realiseren. Vastgoedregisseur biedt naast CPO-begeleiding ook een afgeleide vorm aan, namelijk; co-creatie. Hierbij heeft de toekomstige bewoner nog steeds inspraak in het woningontwerp, maar worden de ontwikkelrisico’s bij Vastgoedregisseur ondergebracht. Ideaal voor groepen die wat meer zekerheid willen. Tot slot kwam een gezamenlijk financieringsconcept voor het bouwen van bungalows in de middenhuur (Ons Huys) en het ontwikkelen van kleinschalige, collectieve woonvoorzieningen met gezamenlijke faciliteiten (Ons Thuys) nog aan bod. Meer weten over Vastgoedregisseur klik hier.

“Leren door te doen”

Aan de Kleine Bottel in Deurne is momenteel een CPO-project bestaande uit 10 woningen in aanbouw. Het betreft hierbij 4 tweekappers, 4 rijwoningen in 2 semibungalows. Na de presentatie brachten de deelnemers van de opleiding hier een bezoek op locatie. Goed om hiermee de theorie ook daadwerkelijk in de praktijk te kunnen aanschouwen. Praktijk vormt een integraal onderdeel van onze trainingen bij Omgevingsdienst Nederland. We geloven in het principe van “leren door te doen”. Door actief betrokken te zijn bij praktijkoefeningen en casestudy’s, kunnen de deelnemers de geleerde concepten direct in de praktijk brengen en zo hun vaardigheden verder ontwikkelen.

Deelnemers van de Basisopleiding RO bezoeken CPO-project in Deurne

Op werkbezoek in Deurne.

Basisopleiding Ruimtelijke Ontwikkeling in het kort

De Basisopleiding RO is speciaal vormgegeven voor de startende medewerker RO en bestaat uit een uitgebalanceerd programma waarin theorie, praktijk, zelfstudie en intervisie elkaar afwisselen. Met behulp van een combinatie van trainingen op het gebied van kennis, soft skills, competenties & vaardigheden, word je klaargestoomd om adequaat en zelfstandig uitvoering te geven aan opdrachten als RO-adviseur. De Basisopleiding RO is opgedeeld in 3 blokken van 4 maanden. Kijk hier voor meer informatie over het volgen van de Basisopleiding RO.

In je toekomst investeren met een traineeship?

Sta jij aan het begin van jouw loopbaan en ben je opzoek naar een traineeship? Wij hebben dé uitdaging voor jou! Als Trainee Ruimtelijke Ontwikkeling ga jij op ontdekkingstocht door de wondere wereld van het Ruimtelijk Domein en ontdek je waar jouw talenten liggen door de theorie direct in de praktijk te brengen. Naast de opleiding krijg je namelijk de mogelijkheid om te werken aan uitdagende projecten. Zo krijgt jouw carrière een kickstart en kies jij hoe jij je wilt ontwikkelen. Samen werken aan jouw toekomst! Bekijk de mogelijkheden hier.

Wil jij als (startende) professional ook een opleiding RO volgen?

Neem voor meer informatie op met Monique ten Thije via 040 294 9005 of opleidingen@omgevingsdienstnederland.nl

Lees verder

Werken bij
5 juli 2023

Première opleidingen video

Met gepaste trots lanceren we onze nieuwe video over de opleidingen van Omgevingsdienst Nederland!...

Werken bij
4 juli 2023

Groeien doe je met de organisatie mee

Binnen Omgevingsdienst Nederland staat ontwikkeling en groei voorop. Na een succesvolle periode van 6 jaar binnen de organisatie, staat Jeffrey klaar om een volgende stap in zijn carrière te zetten a...

Werken bij
7 november 2022

Een kickstart van je carrière als trainee casemanager Bouw

Na het afronden van haar masteropleiding ging collega en trainee Sylvia op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zo startte Sylvia haar carrière met het traineeship Bouw. Ze is nog lang niet uitgeleerd en ...

guid ?> guid ?>