RUD Zeeland

Wet kwaliteitsborging

De Wet kwaliteitsborging 

Wij beoordelen het bouwplan aan de voorschriften en stellen op basis daarvan de risicoanalyse op. Als de risicoanalyse afgerond en akkoord is beschrijven we het project in het borgingsplan. Op basis hiervan verzorgen we de controle op de bouwwerkzaamheden waarna we een As-Built dossier opstellen. Dit alles volgens uw instrument en werkwijze.

Onze adviseurs hebben naast hun grote bouwkundige kennis ervaring in het beoordelen van bouwplannen en projectmanagement. In hun interne opleiding wordt daarbij extra aandacht besteedt aan soft skills zoals communicatievaardigheden. Zij kunnen gebruik maken van de specialistische kennis van hun collega’s zoals brandveiligheid, constructieve veiligheid en bouwfysica. Hierdoor beschikt u over de capaciteit, kennis en kunde om als kwaliteitsborger uw diensten en kwaliteit te borgen.

De gemeente heeft wel nog steeds het bevoegd gezag, waar de initiatiefnemer verantwoording moet afleggen aan de gemeente, verandert er qua samenwerking wel een aantal aspecten tussen de verschillende partijen. Daarnaast heeft deze wet gevolgen voor de bouwprocessen en de rolverdelingen in de bouw. Meebouwen aan de toekomst van Nederland? Bekijk onze openstaande vacatures en solliciteer!

Advies of uitbesteding nodig?

Opleider in Wet kwaliteitsborging

Het is duidelijk dat de komst van de Wet kwaliteitsborging een heleboel teweegbrengt. Het werkveld verandert, er komen rollen bij, taken vallen weg en er doen zich nieuwe kansen voor. Ben jij klaar om in te spelen op deze kansen en optimaal aan de slag te gaan nu de Wkb daar is. Start vandaag nog en schrijf je in voor onze opleiding kwaliteitsborging!

Met deze opleiding wordt er ingezoomd op actuele thema’s zoals de regelgeving, het bouwproces en risico- en regelgericht toezicht rondom de kwaliteitsborging.

Na afronding van de opleiding heb je voldoende handvaten om in te kunnen spelen op de gevolgen voor projecten en de manier van samenwerken met bijvoorbeeld de kwaliteitsborger bouw. In een mum van tijd leer je om te gaan met de uitdagingen die de aanstaande Wet kwaliteitsborging met zich meebrengt. Naast deze opleiding hebben we ook de maatwerk opleiding Wet kwaliteitsboring die incompany of bij ons op locatie gegeven kan worden.

Opleiding Kwaliteitsborging

Aan de slag als kwaliteitsborger bouw

Met de ingang van de Wet kwaliteitsborging wordt een nieuwe functie in het leven geroepen, namelijk de kwaliteitsborger bouw. Deze kwaliteitsborger zal voortaan de toets op de technische bouwkwaliteit en het toezicht op eenvoudige bouwwerken (gevolgklasse 1) uitvoeren.

Een kwaliteitsborger bouw ziet, met behulp van de toegelaten toetsingsinstrumenten, of er aan de bouwtechnische voorschriften, zoals vastgelegd in het Bouwbesluit, voldaan wordt. Met de toetsingsinstrumenten worden de systemen bedoeld waarmee een kwaliteitsborger tijdens de bouw toeziet op de kwaliteitswaarborging.

Als kwaliteitsborger bij Omgevingsdienst Nederland geniet je naast een ruim aanbod aan ontwikkelmogelijkheden o.a. van een aantrekkelijk maandsalaris, een uitgebreide pensioenregeling, een lease auto/reiskostenvergoeding, mobiele telefoon en employee benefits.

Je werkt niet alleen maar samen met een team enthousiaste vakspecialisten die graag met elkaar meedenken en het beste in elkaar naar boven halen. Samen komen we verder en bouwen we aan de toekomst van Nederland.

Over Omgevingsdienst Nederland

Op zoek naar een innovatieve opleider? Dan bent je bij Omgevingsdienst Nederland aan het juiste adres! In het kader van kennisdeling en -ontwikkeling verzorgen we gecertificeerde opleidingen, trainingen, masterclasses en webinars binnen de vakgebieden ruimtelijke ontwikkeling, bouwkunde, milieu en bestuursrecht.

Onze opleidingen worden verzorgd door ervaren docenten met uiteenlopende specialismes. Alle docenten staan met beide benen in het werkveld en zijn expert in hun vakgebied. Zo kunnen we een divers en praktijkgericht lesprogramma aanbieden dat aansluit bij de meest recente ontwikkelingen op het gebied van de Wet kwaliteitsborging. Benieuwd naar onze opleidingen? Check onze website voor een compleet overzicht aan opleidingen.

Corporate video Omgevingsdienst Nederland

Onze professionals zijn werkzaam in de volgende specialismen/vakgebieden:

/  Vergunningverlening
 • Bouwplantoetsing
 • Slopen
 • Uitvoeringsprogramma’s
 • Milieuvergunningen
 • Milieumeldingen
 • MER-(beoordeling)
 • NB-wet vergunningen
 • Watervergunningen/ toetsing aan keur
/  Toezicht en Handhaving
 • Bouwtoezicht
 • Milieutoezicht
 • Energietoezicht
 • Toezicht op asbest
 • APV- toezicht
 • (Constructief) toezicht bij evenementen
/  Beleidsplannen en Uitvoeringsprogramma’s
 • Beleidsplannen
 • Toezicht en handhaving

Organisaties met wie we samenwerken

Meer informatie?

Neem contact met ons op!

Inschrijven nieuwsbrief opleidingen

Ontvang de laatste updates en nieuws over opleidingen, masterclasses of modules rechtstreeks in je inbox!