RUD Zeeland

Wet kwaliteitsborging

Klaar voor de komst van de Wet kwaliteitsborging?

Het is duidelijk dat de komst van de Wet kwaliteitsborging een heleboel teweegbrengt. Het werkveld verandert, er komen rollen bij, taken vallen weg en er doen zich nieuwe kansen voor. Ben jij klaar om in te spelen op deze kansen en optimaal voorbereid op de komst van de nieuwe wet? Start vandaag nog met de voorbereiding en schrijf je in voor onze opleiding private kwaliteitsborging!

Deze 2-daagse opleiding stoomt je klaar voor de komst van de nieuwe wet. Tijdens de opleiding wordt er ingezoomd op actuele thema’s zoals de regelgeving, het bouwproces en risico- en regelgericht toezicht rondom de private kwaliteitsborging.

Na afronding van de opleiding heb je voldoende handvaten om in te kunnen spelen op de gevolgen voor projecten en de manier van samenwerken met bijvoorbeeld de kwaliteitsborger bouw. In een mum van tijd leer je om te gaan met de uitdagingen die de aanstaande Wet kwaliteitsborging met zich meebrengt.

 

Ontwikkelingen nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

De inwerkingtreding van de Wet kwaliteitsborging is veel in het nieuws en houdt de gemoederen bezig. Naar verwachting treedt op 1 januari 2024 de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in werking. Deze nieuwe wet is in het leven geroepen met als doel de kans op faalkosten te verminderen en zo de bouwkwaliteit te verbeteren. Om dit te realiseren verschuift een groot deel van de kwalitatieve toetsing en het toezicht op bouwwerken van de overheidssector naar de private sector.

Omdat de gemeente hierin wel bevoegd gezag blijft en de initiatiefnemer verantwoording moet afleggen aan de gemeente, verandert er qua samenwerking veel tussen de verschillende partijen. Daarnaast heeft deze wet gevolgen voor de bouwprocessen en de rolverdelingen in de bouw. Meebouwen aan de toekomst van Nederland? Bekijk onze openstaande vacatures en solliciteer!

Aan de slag als kwaliteitsborger bouw

Met de ingang van de Wet kwaliteitsborging wordt een nieuwe functie in het leven geroepen, namelijk de kwaliteitsborger bouw. Deze kwaliteitsborger zal voortaan de toets op de technische bouwkwaliteit en het toezicht op eenvoudige bouwwerken (gevolgklasse 1) uitvoeren.

Een kwaliteitsborger bouw ziet, met behulp van de toegelaten toetsingsinstrumenten, of er aan de bouwtechnische voorschriften, zoals vastgelegd in het Bouwbesluit, voldaan wordt. Met de toetsingsinstrumenten worden de systemen bedoeld waarmee een kwaliteitsborger tijdens de bouw toeziet op de kwaliteitswaarborging.

Als kwaliteitsborger bij Omgevingsdienst Nederland geniet je naast een ruim aanbod aan ontwikkelmogelijkheden o.a. van een aantrekkelijk maandsalaris, een uitgebreide pensioenregeling, een lease auto/reiskostenvergoeding, mobiele telefoon en employee benefits.

 

Je werkt niet alleen maar samen met een team enthousiaste vakspecialisten die graag met elkaar meedenken en het beste in elkaar naar boven halen. Samen komen we verder en bouwen we aan de toekomst van Nederland.

Over Omgevingsdienst Nederland

Op zoek naar een innovatieve opleider? Dan bent je bij Omgevingsdienst Nederland aan het juiste adres! In het kader van kennisdeling en -ontwikkeling verzorgen we gecertificeerde opleidingen, trainingen, masterclasses en webinars binnen de vakgebieden ruimtelijke ontwikkeling, bouwkunde, milieu en bestuursrecht.

Onze opleidingen worden verzorgd door ervaren docenten met uiteenlopende specialismes. Alle docenten staan met beide benen in het werkveld en zijn expert in hun vakgebied. Zo kunnen we een divers en praktijkgericht lesprogramma aanbieden dat aansluit bij de meest recente ontwikkelingen op het gebied van de Wet kwaliteitsborging. Benieuwd naar onze opleidingen? Check onze website voor een compleet overzicht aan opleidingen.

Corporate video Omgevingsdienst Nederland

Onze professionals zijn werkzaam in de volgende specialismen/vakgebieden:

/  Vergunningverlening
  • Bouwplantoetsing
  • Slopen
  • Uitvoeringsprogramma’s
  • Milieuvergunningen
  • Milieumeldingen
  • MER-(beoordeling)
  • NB-wet vergunningen
  • Watervergunningen/ toetsing aan keur
/  Toezicht en Handhaving
  • Bouwtoezicht
  • Milieutoezicht
  • Energietoezicht
  • Toezicht op asbest
  • APV- toezicht
  • (Constructief) toezicht bij evenementen
/  Beleidsplannen en Uitvoeringsprogramma’s
  • Beleidsplannen
  • Toezicht en handhaving

Organisaties met wie we samenwerken

Meer informatie?

Neem contact met ons op!