RUD Zeeland

Milieu opleiding

Bij Omgevingsdienst Nederland weten we als geen ander hoe belangrijk persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling is. Vanuit deze gedachtegang verzorgen we een breed aanbod aan milieu opleidingen. Van een traineeship milieu, webinars en trainingen tot aan een cursus milieu. We bieden milieu opleidingen aan professionals zoals jij, zodat jij je kennis naar een hoger niveau kunt tillen en tegelijkertijd ervaring in het vakgebied kunt opdoen.

Deze praktijkgerichte opleidingen, zoals het traineeship milieu, vormen de perfecte boost van jouw carrière.

 

Traineeship milieu

Jouw leerbehoefte, wensen en ambities gelden als vertrekpunt voor het samenstellen van jouw traineeship milieu. Wij werken met verschillende docenten en selecteren de docent die het best past bij jouw leerdoelen. De kennis die je tijdens het traineeship opdoet kun je direct toepassen in de praktijk. Je werkt daarbij veel samen met ervaren collega’s uit het werkveld, die graag hun kennis en ervaring met je delen. Samen bedenken jullie vernieuwende oplossingen voor complexe vraagstukken. Zo ga jij vooruit en kom je tot nieuwe inzichten.

Tijdens het traineeship doe je in korte tijd veel nieuwe indrukken en ervaringen op en leer je alle facetten van het vakgebied milieu kennen. Daarbij geniet je van de voordelen van een vaste baan met de bijbehorende zekerheden, terwijl je ondertussen een ontwikkeling doormaakt op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Met behulp van ons traineeship milieu start jij jouw carrière als milieu-inspecteur, toezichthouder milieu of milieuhandhaver maximaal! Klik hier voor meer informatie over ons traineeship milieu.

Wat doet een milieu inspecteur

Als milieu-inspecteur, beter bekend als toezichthouder milieu, ben je werkzaam bij een milieudienst, omgevingsdienst of waterschap. Je inspecteert en onderzoekt de oorzaken van milieuproblemen, waaronder de milieuvervuiling en opwarming van de aarde. Tijdens deze onderzoeken en inspecties toets je milieu aspecten zoals water, landschap, lucht, geluid en afvalstoffen aan de geldende lokale, regionale en nationale wet- en regelgeving. Je stelt rapportages op en biedt inhoudelijk advies ten behoeve van de bescherming van mens en milieu.

Je fungeert hierbij als inhoudelijk specialist en aanspreekpunt voor belanghebbenden, de overheid en andere partijen. Je voelt je thuis in de soms politiek-sensitieve omgevingen van publieke organisaties en balanceert moeiteloos tussen de verschillende belangen en verhoudingen.

Milieu-inspecteur opleiding

Klaar om in je carrière te investeren en wil jij een verdiepingsslag binnen de milieusector maken? Volg dan een van onze milieu opleidingen. Met een pool van ruim 80 ervaren docenten beschikken we samen over meer dan 26 specialismes binnen de fysieke leefomgeving.

Alle docenten staan met beide benen in het werkveld en zijn expert in hun vakgebied. Dankzij de grote diversiteit aan specialismes en de jarenlange ervaring van onze docenten is er altijd een geschikte docent voor de opleiding. Dit zorgt ervoor dat we altijd een divers, innovatief en praktijkgericht lesprogramma kunnen aanbieden.

Benieuwd naar onze opleidingen? Check onze website voor een compleet overzicht aan opleidingen of neem contact op met collega Monique ten Thije door te mailen naar: opleidingen@omgevingsdienstnederland.nl.

We bespreken de mogelijkheden graag met je. Samen groeien we en zorgen we voor vooruitgang in jouw carrière.

Onze professionals zijn werkzaam in de volgende specialismen/vakgebieden:

/  Vergunningverlening
 • Bouwplantoetsing
 • Slopen
 • Uitvoeringsprogramma’s
 • Milieuvergunningen
 • Milieumeldingen
 • MER-(beoordeling)
 • NB-wet vergunningen
 • Watervergunningen/ toetsing aan keur
/  Toezicht en Handhaving
 • Bouwtoezicht
 • Milieutoezicht
 • Energietoezicht
 • Toezicht op asbest
 • APV- toezicht
 • (Constructief) toezicht bij evenementen
/  Beleidsplannen en Uitvoeringsprogramma’s
 • Beleidsplannen
 • Toezicht en handhaving
ISO 9001

ISO 9001
Omgevingsdienst Nederland heeft een gecertificeerd ISO9001 kwaliteitssysteem. Alle processen zijn hierin beschreven en vastgelegd en hiernaar wordt dan ook gehandeld. Periodieke audits en continue verbeterprocessen zijn inherent aan de ISO9001 certificering. Dit borgt de kwaliteit van onze dienstverlening.

Organisaties met wie we samenwerken

Meer informatie?

Neem contact met ons op!