Esmé Strik

Incompany opleidingen voor organisaties

Incompany opleidingen voor omgevingsdiensten

Wij zijn dé opleider voor omgevingsdiensten

Ontdek de kracht van op maat gemaakte kennisoverdracht met onze incompany opleidingen voor omgevingsdiensten. Bij Omgevingsdienst Nederland begrijpen we dat elke omgevingsdienst unieke uitdagingen en doelen heeft. Daarom hebben we een breed scala aan oplossingen ontwikkeld om uw organisatie te versterken met specifieke kennis en vaardigheden.

Direct contact

Bekijk hier ons incompany opleidingsaanbod

Investeer in de groei van jouw team en versterk de kennisbasis van jouw omgevingsdienst. Ontdek vandaag nog hoe onze incompany opleidingen voor omgevingsdiensten de sleutel kunnen zijn tot professioneel succes en blijvende impact. Bekijk onze uitgebreide mogelijkheden en zet samen met ons de stap naar verhoogde expertise en effectiviteit binnen jouw organisatie. Hieronder staat maar een deel van onze opleidingen, al onze opleidingen die we aanbieden zijn als incompany opleiding te volgen. Bekijk hier het volledige opleidingsaanbod. Bij interesse voor een incompany opleiding of module neem contact met ons op.

Complete opleidingstrajecten

Esmé Strik

Omgevingswet

Deze opleiding wordt volledig op maat gemaakt afhankelijk van de behoefte van uw medewerkers. De volgende onderwerp kunnen op maat verzorgd worden:

 • BAL
 • Omgevingsplannen
 • Afwalwater
 • Gevaarlijke stoffen
 • Afvalstoffen
 • Geluid
 • Bodem
 • Geur
 • Asbest
 • Lucht
 • Natuur
Esmé Strik

Opleiding Milieu

Bij Omgevingsdienst Nederland helpen we graag startende professionals aan een solide basis om snel verder te kunnen groeien binnen de milieusector. Na de Basisopleiding dienen de deelnemers een keuze te maken uit de functies vergunningverlener en toezichthouder en de vakgebieden industrieel en agrarisch. Per specialisatie zijn meerdere modules samengesteld om de specifieke kennis voor de branche te optimaliseren. Het gehele lesprogramma is inhoudelijk extern aan de KC 2.3 getoetst. Na afronding van de OK Milieu voldoe je aan de in de kwaliteitscriteria 2.3 gestelde eisen.

Esmé Strik

Veehouderij

Tijdens deze 7-daagse opleiding worden de meest voorkomende onderwerpen bij een milieucontrole bij veehouderijbedrijven op praktische wijze behandeld. Er wordt veel gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden en casuïstiek.

Esmé Strik

Gevaarlijke stoffen (PGS)

Wil je een aantal PGS modules volgen waaronder PGS 15, 19 of 31 dan kunnen we deze als één pakket samen aanbieden op locatie.
Esmé Strik

Cursusdagen

Esmé Strik

Warmte pompen en airco's

Na het volgen van deze masterclass ben jij op de hoogte van:

 1. de geluidseisen m.b.t. installatie van warmtepompen en de bepalingsmethode daarvan
 2. hoe men op basis van akoestische berekeningen aannemelijk kan maken te voldoen aan de geluidseis
 3. het nut van verschillende maatregelen en oplossingen om geluid te beperken
Esmé Strik

PGS (verschillende vormen)

Esmé Strik

Considerans schrijven

Deze module gaat in op hoe een omgevingsvergunning tot stand komt, welke aspecten meegenomen worden en waar een omgevingsvergunningverlener aan toetst bij het schrijven van een omgevingsvergunning.

Esmé Strik

Bodem

Na het volgen van deze module (en met goed gevolg afronden van het examen) beschik jij over een brede kennis van bodembeschermende maatregelen en ben jij zelfstandig in staat om:

 1. Te beoordelen welke activiteiten een verhoogd bodemriscio hebben;
 2. Een selectie van adequate combinaties van voorzieningen en maatregelen (cvm) te treffen;
 3. Het stappenplan voor het nemen van de juiste bodembeschermende voorzieningen te doorlopen en toe te passen

 

Esmé Strik

Luchtwassers in de praktijk

Deze module behandelt de hedendaagse praktijk van luchtwassers. Door middel van veel voorbeelden en beeldmateriaal uit de praktijk wordt ingegaan op de alledaagse uitdagingen die jij als vergunningverlener of toezichthouder agrarisch tegenkomt tijdens je werkzaamheden.

 

Esmé Strik

Toezicht op energiebesparende maatregelen

Naast de gebouw gebonden maatregelen verbruiken veel bedrijven natuurlijk ook energie bij het opwekken van de drijvende kracht achter hun machines. In deze module worden alle facilitaire energiebesparende maatregelen behandeld zoals persluchtcompressoren, elektromotoren en frequentieregeling.

 

Esmé Strik

Energietransities

Na het volgen van deze masterclass kun jij uitleggen waarom we met de energietransitie bezig zijn, wat de doelstellingen in Nederland zijn en hoe de RES-invulling gegeven worden.

Opleidingen voor omgevingsdiensten op maat

Sluit ons aanbod niet aan op uw vraagstuk? Laat het ons weten, dan stellen wij een maatwerk traject samen op basis van uw behoeften. We verzorgen incompany opleidingen en trainingen op locaties verspreid door heel Nederland.

Bekijk onze opleidingen

Plan een adviesgesprek

We plannen altijd een voorafgaand gesprek met zowel de docent als u, waarin we samen uw wensen bespreken. Op basis daarvan wordt de opleiding volledig op maat ingericht

Plan gesprek

Inschrijven nieuwsbrief opleidingen

Ontvang de laatste updates en nieuws over opleidingen, masterclasses of modules rechtstreeks in je inbox!